Tiltalt for trusler mot Erna Solberg

Mulla Krekars oppfordring til terror ender i retten.

RISIKERER 15 ÅRS FENGSEL: Mulla Krekar er tiltalt for trusler mot Erna Solberg. SCANPIX

På en pressekonferanse i juni i fjor kom Mulla Krekar med trusler mot Høyre-leder Erna Solberg.

Min død vil koste det norske samfunnet. Om for eksempel Erna Solberg kaster meg ut av landet og er årsak til at jeg dør, så vil hun lide samme skjebne. Mulla Krekar

— Min død vil koste det norske samfunnet. Om for eksempel Erna Solberg kaster meg ut av landet og er årsak til at jeg dør, så vil hun lide samme skjebne, sa Krekar.

— Jeg vet ikke av hvem. Ansar al-Islam, Al-Qaida, jeg vet ikke. Hvem som helst, la mannen som tidligere ledet geriljaorganisasjonen Ansar al-Islam, til.

Les også

[No available link text]

Nå har statsadvokat Marit Bakkevik bestemt seg for å reagere, melder TV 2 Nyhetene .

— Jeg kan bekrefte at vi har tatt ut tiltale mot mulla Krekar, sier Bakkevik ved Det nasjonale statsadvokatembetet til TV 2. Hun varsler en pressemelding i ettermiddag.

Tiltalen ble tatt ut mandag og blir forkynt for Krekar tirsdag.

— Han vet ikke om at han er tiltalt ennå. Jeg er på vei til han for å forkynne tiltalen nå, sier forsvarer Brynjar Meling til TV 2.

Krekar er blant annet tiltalt for brudd på straffelovens paragraf 99, som har en strafferamme på 15 års fengsel.

Politiets Sikkerhetstjeneste etterforsket truslene fra mullah Krekar og i januar i år innstilte de på tiltale mot mullaen.

Erna Solberg er fornøyd med nyheten.

— Det er bra at politiet tar trusler på alvor. Dersompolitiet mener at Krekar har brutt loven er det bra han blir tiltalt, sier hun i en pressemelding.

— Dette er et spørsmålfor rettsvesenet, ikke politikken, sier Solberg.