Pippen kom hjem til Maren

I natt ble undulaten Pippen gjenforenet med matmor Maren.

Publisert Publisert

GJENFORENING: Maren ble med ombord på fergen MF «Bergensfjord» for å hente undulaten sin, som hadde vært på rømmen i to dager. Foto: PRIVAT

  • Kari Pedersen
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Undulaten Pippen rakk to dager på rømmen før han ble berget av fergemannskapet på MF «Bergensfjord» klokken 19.30 onsdag kveld.

På fergen fikk han spesialbygget bur, en pappkasse med bruskasse som lokk, med pinne og utmerket oppdekning: pølsebrød, frø og vann.

Via BT ble undulatens eier etterlyst.

Førstemaskinist Håvard Osland viser frem buret som mannskapet laget til den bortkomne undulaten. Foto: PRIVAT

— Hvordan denne fuglen havnet her, forstår vi ikke. Kanskje den har fløyet fra en hytte på Halhjem, eller muligens er det en passasjer som har glemt den. Vi har ikke anelse, sa fergemannskap Erik Elnes i går kveld.

Trillinger med undulat

Kort tid etter ringte telefonen hos familien Lyssand i Halhjemsmarka. Der bor trillingene Ida, Maren og Marcus, som eier hver sin undulat. Eller eide, for to dager tidligere forsvant undulaten til Maren, til matmors store fortvilelse.

Mamma til trillingene, Monica Lyssand, forteller at undulatene Pippen, Turbo og Pippi var plassert ute i finværet i hvert sitt bur, da plutselig en av dem fløy bort.

— Det er ingen som forstår hvordan den kom seg ut av buret. Antagelig krøp den gjennom matskålen og vippet opp lokket, sier Lyssand.

I to dager var undulaten søkk borte. Den ble etterlyst på Facebook, men familien hørte ikke et pip. Ikke før Pippen fløy inn i kiosken på MF «Bergensfjord» og BT ble koblet inn.

Ofret nattesøvnen

Klokken halv ett i natt sto mamma Monica sammen med Ida og Maren på fergekaien, klare for å bringe Pippen hjem. Men først måtte de bli med fergen en rundtur i havnen, for den skulle snu og deretter legges for bunkring.

— Det ble bare fire og en halv time søvn på jentene i natt, men det fikset de fint. Pippen var vel verdt å ofre natten for, forteller mammaen.

Trilling nummer tre sov seg gjennom hele bergingsaksjonen.

- Hvordan var gjensynet med Pippen?

— Det var stor glede, forteller Monica Lyssand.

Publisert
BT anbefaler

Her møter Lars Arne Nilsen pressen

Se Ballsparks intervju med Lars Arne Nilsen utenfor Stadion mandag formiddag

LES SAKEN

Sakene flest leser nå

  1. Her er Branns krav til ny trener

  2. Bilbrann på E16 – stengte tre tunneler

  3. – Nå er det ingen som kan stille spørsmål ved meg lenger

  4. En av de koronasmittede fra Bergen var passasjer på Hurtigruten. Nå testes flere i Vestland.

  5. – Hva er det vi holder på med? La gutta jobbe!

  6. Hassan El Fakiri er klar for å trene Brann hvis klubben spør