Fullt av liv

Nydelige tolkninger av Rogalands folkemusikk

5 av 6 hjerter

Folkemusikk fra Rogaland? Jo da, selvfølgelig, både fra fjell og strandkant. Trioen Tindra har hentet materiale fra Folkemusikkarkivet for Rogaland og plukket ut 13 viser. Her fråtser trioen i lidenskap, tragedier, vilter humor og hverdagslige skisser fra fortidens Rogaland.

Det er en flott variasjon i tema, tekster, musikalsk tilnærming og stemning, enten det handler om svikefulle jenter, forfyllede machomenn, utvandring til USA, tyvslakting av bukker, gravøl over en død katt, lystige byturer eller funderinger over det evige liv. Melankoli og munterhet side om side, fullt av liv. Melodiene blir nydelig tolket av Tindra og viser samtidig at Rogalands folkemusikk er mer influert av impulser fra kontinentet enn mye av det som er nedarvet i innlandet.

Sanger Åshild Vetrhus fra Suldal er på hjemmebane, Jorun Marie Kvernberg (Fræna) på fele og Irene Tillung (Voss) på akkordeon har fanget stemningen. Trioen viser at store ensembler ikke trengs for å formidle store følelser. Tre er nok, når materialet holder og musikaliteten så overbevisende som her.

moder_tindra.jpg cd