NRK: - Tangerås nekter å gi opp havnesjefjobben

Tangerås, som fikk sparken på torsdag, har ikke tenkt å gi opp stillingen som havnesjef i Bergen.

Publisert Publisert

NEKTER Å GI SEG: Torsdag fikk havnesjef, Inge Tangerås, sparken etter cruisesaken. Nå vil ha ta oppsigelsen til retten. Foto: Jan M. Lillebø

iconDenne artikkelen er over tre år gammel

I et intervju med NRK Hordaland viser Inge Tangerås ingen tegn til at han vil gi opp stillingen som havnesjef i Bergen – i alle fall ikke uten kamp.

– Vi har fått til mye på disse årene hvor jeg har ledet havnevesenet. Jeg har stor støtte hos de ansatte, de ansattes organisasjoner og veldig mange andre. Jeg skulle med glede fortsatt dette arbeidet, sier Tangerås til NRK.

Torsdag fikk Tangerås beskjed om at flertallet i havnerådet ønsket å sparke han fra stillingen som havnesjef. Havnerådet er det høyeste organet i Bergen og omland havnevesen (BOH).

Uenig i konklusjonen

16 av medlemmene stemte for å avslutte havnedirektørens ansettelsesforhold, mens tre stemte mot. Havnerådet mener han har brutt kommunens etiske regelverk, da han fikk betalt luksusreiser til Venezia og Oslo i forbindelse med den såkalte cruisedåp-saken.

– Jeg er veldig uenig i konklusjonen. Rådets beslutning kom ikke overraskende når jeg visste hvilken innstilling styret hadde levert, men like fullt er jeg grunnleggende uenig i beslutningen og grunnlaget for den, sier Tangerås til NRK.

Vil ta oppsigelsen til retten

Daværende ordfører Trude Drevland og Tangerås ble etterforsket sammen med skipsreder Torstein Hagen for grov korrupsjon. Bakgrunnen var dåpen av cruise­skipet «Viking Star» i Bergen 17. mai.

I desember ble det klart at statsadvokaten i Hordaland la vekk saken mot Drevland og Tangerås.

Siktelsen ble henlagt på bevisets stilling, noe som ifølge statsadvokaten innebærer at det foreligger så mye tvil at saken må legges vekk.

Fredag ettermiddag ble det kjent at Drevland trekker seg fra bystyret.

Tangerås ønsker innstendig å fortsette som havnesjef.

– Jeg er absolutt forberedt på at denne saken kan bli løst rettslig, og bli behandlet av en uavhengig instans som kan vurdere saken objektivt, sier Tangerås til NRK.

Følger opp vedtaket om oppsigelse

Nåværende styreleder Jan Erik Kjerpeseth sier til BT at han ikke ønsker å kommentere utspillet fra Inge Tangerås, og viser for øvrig til at han de siste ukene har kommentert saken grundig.

Kjerpeseth vil følge opp oppsigelsesvedtaket som er gjort i havnerådet, skriver NRK.

Publisert