BT slutter med søndagsavis

Publisert Publisert

SØNDAGSSTENGT: Bergens Tidendes søndagsutgave kommer ut for siste gang 20. mars. Sjefredaktør Øyulf Hjertenes stiller på nettmøte tirsdag. Foto: BT

  1. mars kommer siste papirutgave på en søndag.
  • Roy Ellingsen
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Den første søndagsutgaven av Bergens Tidende etter krigen kom 15. september 1996. 20. mars i år kommer de siste utgavene fra både BT og BA.

— Søndagsavisen legges ned fordi vi vil sikre at vi har ressurser til å drive god journalistikk også i årene som kommer. Samtidig styrker vi fredagsavisen og lørdagsavisen. Abonnentene vil også få eavis, en redigert digitalutgave, søndag morgen, som vil være en nyhetsavis, sier sjefredaktør Øyulf Hjertenes.

Hjertenes´kommentar:

Les også

Nye leservaner gir ny BT-helg

— Mer penger til journalistikk

Med unntak for den rene søndagsavisen Søndag Søndag var helligdagen lenge bokstavelig talt hellig for norske aviser. BTs siste søndagsavis var før krigen. Men i 1990 lanserte Dagbladet avis syv dager i uken. På det meste hadde Norge 13 søndagsaviser, men de ble nedlagt i høyt tempo fra 2009, da finanskrisen kom. De siste årene har BT og BA vært de eneste søndagsavisene utenfor Oslo.

Hjertenes sier at å ikke komme ut i papir på søndager ikke er en nedbygging av journalistikken.

— Mediene står i en voldsom omveltning. Leserne sprer seg på flere flater, og annonseinntektene på papir har falt kraftig. Kostnader til trykking om distribusjon spiser av kaken som skal gå til å lage den beste journalistikken. Hvis vi fortsetter som i dag, vil vi bruke mye, mye mer på å trykke og distribuere papiravisen, enn vi bruker på å lage journalistikk. Det er en utvikling som ikke bærekraftig, sier han.

Etter at BT og BA legger ned sine søndagsaviser, vil det være to norske søndagsaviser igjen; Aftenposten og VG.

FAKSIMILE: Den første søndagstabloiden.

Søndagsavisen i BT har vært en arena for eksperimentering og nyvinninger. Det var i søndagsavisen BT først la om fra fullformat til tabloid – 28. september 2003 – og søndagen har også vært brukt til en rekke redaksjonelle satsinger.

Nettmøte i morgen

Redaksjonell satsing lover Hjertenes også i fremtiden.

— Bergens Tidende skal lage god og viktig journalistikk også i årene som kommer, og denne endringen bidrar til at vi skal klare nettopp det. Hvis vi slutter å levere god journalistikk, spiller det ikke noen rolle hvor mange avisdager vi har. Leserne vil betale for god journalistikk, og det skal vi gi dem.

Avissamlere bør være klare ved stativene 20. mars. Det blir siste mulighet for å kjøpe bergenske papiraviser på søndager. I hvert fall for denne gang.

Tirsdag stiller sjefredaktør Øyulf Hjertenes til nettmøte på bt.no mellom klokken 11 og klokken 14.

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Les mer om dette temaet

  1. Har endelig funnet sin hærfører

  2. Tid for endringsvilje

  3. Ny vår for Vest-landet

  4. - Bare Bergen som ikke har vintersikker vei

BT anbefaler

Smitte ved 19 skoler i Bergen: – Vi ser alvorlig på situasjonen

– Mange elever må være smittet før vi stenger helt ned, sier fylkesdirektør Bjørn Lyngedal.

LES SAKEN