Irgens døde 25. juni i sitt hjem i Telavåg i Sund. Mandag denne uken ble enken pågrepet, siktet for å ha drept 61-åringen.

VG melder lørdag at politiet etterforsker om det kan dreie seg om drapsforsøk over lengre tid.

Neseblod og besvimelser

61-åringen skal ha hatt en problematisk helse, og var til lege samme dag som han døde. Han skal ha hatt problemer med neseblod og besvimte til tider.

Det er dette som nå gjør at politiet rutinemessig vil undersøke muligheten for om siktede kan ha forsøkt å drepe sin ektemann over lengre tid, får VG opplyst.

Politiet vil gå gjennom mannens helsehistorikk for å påvise om det kan være sammenheng mellom hans sviktende helse, og de funn politiet har gjort i etterforskningen.

«How to kill»

Den 30 år gamle enkens søkehistorikk på nettet viser blant annet «how to kill» og «how to poison».

Disse, og flere til, skal ha medført at politiet ble tilstrekkelig overbevist om at kvinnen planla — og til slutt gjennomførte - drapet på sin ektemann gjennom flere år, Helge Ove Irgens (61).

Politiet beslagla i september kvinnens mobiltelefon, og i oktober andre datamaskiner. Dataeksperter skal siden ha lyktes med å rekonstruere en rekke nettsøk som fremstår som mistenkelige.

Politiet mener å sitte på elektroniske bevis som viser at det via en nettleser er søkt på både drapsmetoder og forgiftning, får BT opplyst.

Gjennombrudd i desember

Helge Ove Irgens døde av kullosforgiftning og medikamenter. Ifølge politiadvokat Inger-Lise Høyland ble politiet først klar over dette da den endelige obduksjonsrapporten var klar, to måneder etter dødsfallet.

Siden, i november, ble Kripos koblet på saken. I desember, etter at enken hadde reist til Filippinene, kom gjennombruddet for politiet.

- Vi var bekymret for at hun ikke skulle komme tilbake fra Filippinene. Det var en grunn til at vi holdt kortene tett til brystet, sier politiadvokat Inger-Lise Høyland.

Politiet skriver i en pressemelding at etterforsknings­arbeidet, selv om det allerede har pågått i måneder, langt fra er ferdig.

SIKTET: Den 30 år gamle enken er siktet for å ha drept sin ektemann Helge Irgens (61) med overlegg.