Styres av Mueller

Gnisningene fortsetter i skøyteleiren. Nå vraker også Håvard Bøkko Johann Olav Koss som sekundant.

IKKE PÅ ISEN, men alle andre steder styrer Peter Mueller (med ryggen til) det norske OL-håpet Håvard Bøkko.
  • Aftenposten.no
  • Jo E. Brenden
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over 12 år gammel

Håvard Bøkko hadde knapt fått av seg skøytene etter gårsdagens treningsøkt før Peter Mueller hadde gitt sine første kommentarer — via SMS, skriver Aftenposten.no .

— Det er Peter som lager treningsprogrammet mitt, som jeg fortsatt følger. Selv om landslaget har fått nye trenere er det ingen store forandringer på treningsopplegget for min del, sier Håvard Bøkko.

Koalisjonen mellom avsatte Peter Mueller og Norges fremste OL-håp, Håvard Bøkko, er tettere enn noen gang – utenfor skøyteisen. Striden og kontroversene kan se ut til å ha knyttet dem enda sterkere sammen. Etter hva Aftenposten erfarer, har det vært møter mellom skøytetoppene de siste dagene. Der skal det være enighet om at Mueller styrer Bøkko inn mot OL.

Men ingen ville si dette direkte.

— Vi snakker sammen både før og etter trening. Det er ingen forandringer der, sier Bøkko som trente for første gang etter fallet på 500 meter under EM i Vikingskipet forrige helg, der han skadet albuen.

Da han kom ut av garderoben mandag, hadde han allerede lest SMS om hva Mueller mente om treningen.

— Han synes treningsøkten var god, sier Bøkko og smiler.

Skyggen

Med falkeblikk fulgte Mueller både Håvard og søster Hege Bøkkos treningsøkt i Vikingskipet i går. Han holdt seg på tribunen under den nesten tre timer lange treningsøkten. Da han fikk øye på en lang telelinse fra en fotograf, trakk han jakkehetten godt over hodet.

— Jeg er her for Håvard og Hege. Jeg skal følge dem hver eneste dag frem til OL – og under mesterskapet, sier Mueller til Aftenposten.

Selv om han er avsatt som landslagstrener, skal han være på Hamar hele denne treningsuken. Amerikaneren bor ikke på samme hotell som Bøkko, men vil evaluere hver treningsøkt på samme måte som før.

Deretter blir Mueller med på precampen i Salt Lake City før ferden går til OL i Vancouver.

Samarbeidet fortsetter ut sesongen.

Trolig lenger

  • Det som er sikkert er at vi kommer til å jobbe ut sesongen, så får vi se hva som skjer videre. Ikke noe er utelukket, sier Bøkko.

Eskil Ervik er trukket inn som tillitsmann for løperne i all støyen. Og de nye trenerne, Johann Olav Koss og Jarle Pedersen skal forsøke så godt de kan å styre troppene.

De blir uansett ikke kvitt den «brysomme gjesten».

— Vi har hele tiden visst at Mueller kommer til å være her, sier Koss.

— Det har han jo sagt klart og tydelig. Men vi har også klare kjøreregler som må følges. Vi bestemmer hva som skal skje på treningene, mens de kan bruke sine personlige trenere utenfor. Det har ikke vært noen overtramp i det siste.

Sier Koss.

Feilfri

Ifølge VG skal det ha vært gnisninger mellom OL-helten fra 1994, Johann Olav Koss, og Håvard Bøkko helt siden Koss kom inn som assistenttrener for landslaget.

Nå skal Bøkko, ifølge VG, ha stilt som krav at han ikke har mer med Koss å gjøre og at han kun skal forholde seg til landslagstrener Jarle Pedersen og at skøyteforbundets sportssjef Øystein Haugen skal være hans sekundant på isen under OL.

Håvard Bøkko sier til VG at Øystein Haugen (38) ikke har gjort én feil på seks år som sekundant for ham under konkurranseløpene, og at det derfor ikke er noen grunn til å bytte ham ut nå.

Dermed vraker han Koss.

Publisert: