Gymsal stengt av muggsopp

Nordnes skole stenger gymsalen på ubestemt tid.

Publisert Publisert

STENGER GYMSAL: Dette bildet av Nordnes skole ble tatt i forbindelse med 100-årsjubileet i 2003. Foto: BJØRN ERIK LARSEN

iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Bergen kommune har stengt gymsalen på Nordnes skole fordi det er funnet fukt og myggsopp. Det er så langt ikke klart når gymsalen kan tas i bruk igjen.

— Gymsalen skal renoveres, som en del av første byggetrinn i arbeidet med fullstendig rehabilitering. Arbeidene skal etter planen starte i løpet av våren, heter det i en pressemelding fra Bergen kommune.

I går hadde skoleledelsen møte med representanter fra kommunen og firmaet Cytox, som har gjennomført målinger av inneklimaet. Cytox mener forekomsten av muggsporer i luften er moderat på tross av påvist muggsopp, men at både vegger og gulv må renoveres grunnet mangelfull isolasjon og ventilasjon.

Les også

540 millioner kroner for å ruste opp 11 skoler

Les også

- En halv milliard over ti år, er veldig mye penger

Skolen jobber nå med å finne alternative løsninger for gymundervisning og fellessamlinger i tiden fremover.

— Vi har allerede vært i kontakt med eksterne samarbeidspartnere som Nordnesbanen med Krutthuset, Nordneshallen og andre. Heldigvis har nabolaget mange muligheter, så vi regner med at vi skal få til gode løsninger for elever og foresatte i perioden med renovering, også om perioden skulle bli lengre enn planlagt, sier rektor Sissel Karin Magnussen.

På Nordnes skole går det i dag ca. 260 elever på barne- og ungdomstrinn.

Les hele muggsopp-rapporten her.

Publisert