Vil ha slutt på Sp-bråk

Fylkeslederen i Hordaland Senterungdom er svært kritisk til partifellene som åpent har kritisert partileder Liv Signe Navarsete i helgen.

SKAL SKVÆRE OPP: Sp-leder Liv Signe Navarsete møter Sandra Borch mandag.
  • NTB
  • Øyvind Torvund
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over ni år gammel

Det har blåst kraftig rundt partileder Liv Signe Navarsete etter at hun skal ha skjelt ut lederen i Senterungdommen sentralt.

— Det er uheldig for partiet når partitillitsvalgte går ut og omtaler interne saker i media. Vi bør ikke bidra til å lage nye negative oppslag. Det drar fokus bort fra politikken vår, sier fylkesleder Alexander Fosse Andersen i Hordaland Senterungdom.

Mandag vil Navarsete gi en uforbeholden beklagelse til Senterungdommens leder Sandra Borch.

— Jeg kommer til å gi Sandra Borch en unnskyldning uten forbehold på mandag, sier Navarsete til NRK.

- En intern sak

Søndag kveld kommenterte Navarsete for første gang konflikten med partiets ungdomsleder. Hun sier hun nå vil gjøre det hun kan for å få stanset bråket i partiet.

BLE SKJELT UT: Sandra Borch.

Flere partitopper gikk i helgen ut og kritiserte Navarsete. Fylkeslederen i Sør-Trøndelag Senterparti kalte blant annet oppførselen uakseptabel.

— Jeg mener det er viktige at det skal være stor takhøyde i partiet. Men dette er en sak av intern karakter, og da bør den også holdes internt. Det er viktig at vi fortest mulig får fokus over på politikken vår igjen, sier Andersen.

Flere andre partitopper har bedt partilederen komme med en ny beklagelse etter at hun skjelte ut Borch på et folkemøte i Troms. Andre partitopper, som Per Olaf Lundteigen og lederen for Senterkvinnene, Bjørg Bergheim, har støttet partilederen.

Mandag skal Navarsete og lederen i Senterungdommen møtes for å skvære opp.

— Jeg regner med at de prater ut, og at man får løst det som er av konflikter. Det er under ett år til valget. Nå er det viktig at vi bruker all tid og energi i Sp på å fokusere på politikk som gjør at vi kan for å vinne valget til neste år, sier Andersen.

Skal skvære opp

Tirsdag skal saken behandles i Senterpartiets sentralstyre.

— Alle som kjenner meg, vet at jeg er et menneske med følelser, det er det samme engasjementet som gjør at Senterpartiet har fått gjennom saker. Engasjementet mitt kan av og til føles støtende for andre, men det har jeg aldri hatt noe ønske om, sier Navarsete.

Hun sier hun kan skjønne at det stilles spørsmål ved slike følelsesutbrudd, men sier også toppolitikere må få vise følelser når begeret er i ferd med å renne over.

— Det kan virke som vi går i en retning der alle skal være A-fire. Jeg er ikke det. Jeg er lett å glede, men også lett å såre, og jeg blir lett engasjert for det jeg brenner for. Det hender kanskje jeg blir for engasjert, og de som ikke kjenner meg, kan oppfatte det som sinne, sier Navarsete.

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. - Forventer at hun sier unnskyld

  2. Tidligere Sp-topp hardt ut mot Navarsete

  3. Navarsete beklager utskjelling av SpU-leder

BT anbefaler

Fire ting du må vite om superstjernen som skal spille for 23.000 mennesker i Bergen

Artisten fra Dallas har vært en av de mest markante stemmene i den internasjonale popmusikken de siste ti årene.

LES SAKEN