I juni i år bevilget byrådet i Bergen ni millioner kroner ekstra til fullfinansiering av prosjektet fra Vestre Torggate og opp til Johanneskirken. Planen var anbudsrunde i sommer og anleggsstart i høst.

— Nå starter arbeidet først i januar/februar, sier Mogens Lock Hansen, landskapsarkitekt og prosjektleder i Grønn etat i Bergen kommune.

Årsaken til forsinkelsen er forhandlinger om kontrakten mellom kommunen og Bydrift.

— Rent teknisk skal Bydrift gi oss en pris på bakgrunn av kommunens innkjøpsreglement, og så snart den er i boks, starter arbeidet, sier Lock Hansen, som beklager utsettelsen.

- Skal klare å vente

Leder i Nygårdshøyden velforening, Frode Qvale, sukker oppgitt når han får høre om utsettelsen.

— Velforeningen har ikke tall på hvor mange ganger prosjektet er skjøvet ut i tid, men vi skal klare å vente en måned eller to bare det blir en realitet denne gangen.

Qvale sier velforeningen har jobbet med denne saken i over ti år.

— Bakken opp til Johanneskirken er i en skrøpelig forfatning, det er nærmest livsfarlig å gå der. Det er særdeles trist med tanke på at gaten egentlig er en fantastisk paradegate med drøssevis av besøkende turister, sier han.

Helt nytt byrom

Hele prosjektet er kostnadsberegnet til 16- 17 millioner kroner og ble fullfinansiert da ekstrabevilgningen kom i juni.

Det ferdige anlegget vil fremstå som et nytt byrom, med nye trappeløp, rennende vann og store klosser folk kan sitte på.

Også Rosenbergsgaten vil få et helt nytt utseende på veien opp til kirken. Her blir gaten utvidet fremover mot sentrum med et plastgjerde mellom trappeløpene.