Drapssiktet stefar i intervju: - Alle vet at Monika ble drept

32-åring skal i fengslingsmøte i ettermiddag.

Publisert Publisert

ekssamboer.jpg

  • Øyvind Lefdal Eidsvik
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

— Alle litauere i Bergen vet at lille Monika ble drept.

Dette uttalte den nå drapssiktede 32-åringen fra Litauen til en litauisk avis i 2011. Han ble intervjuet i etterkant av dødsfallet, der han forteller om at både politiet og litauerne i Bergen er overbevist om at den åtte år gamle jenten ble drept.

Skal i fengslingsmøte

I ettermiddag klokken 13.45 skal den litauiske mannen møte i fengslingsmøte i Bergen tingrett. Han er forsøkt avhørt en gang, men avhøret var mislykket. Hans forsvarer, Fredrik Verling, fortalte i går at mannen hadde en sterk psykisk påkjenning.

Les også

Belte kan ha gitt nye DNA-svar

Les også

- Vi burde gått videre med saken

Mannen erkjenner ikke straffskyld, men skal ikke være konfrontert med at politiet har delvis DNA-treff på ham.

32-åringen bodde i et par måneders tid i hjemmet til Monika og moren Kristina Sviglinskaja, etter at han og moren hadde truffet hverandre på nettet. Noen uker før Monika døde, flyttet han ut av hjemmet i Sund på Sotra.

I intervjuet med den litauiske avisen, forteller han ikke dette. Derimot forteller mannen at han hjalp Monika med matteleksene.

Fant aldri mobilen

Matematikk var nemlig faget hun slet mest med. I intervjuet nevner han også en eks-kjæreste av moren til Monika, men uten å nevne at han er den personen. Denne kjæresten, forteller 32-åringen, er en person moren har mistenkt for å ha tatt livet av åtteåringen.

— Moren lærte Monika ikke å åpne døren og ikke svare fremmede, sier 32-åringen i intervjuet.

Dagen Monika døde, var hun hjemme fra skolen på grunn av sykdom. Det siste livstegnet fra hennes side, var syv telefonoppringinger fra hennes mobiltelefon til moren. De skjedde i løpet av et kort tidsrom, fra 8.40 til 8.45 om morgenen.

Siden er mobilen aldri funnet. To vitner så også en mann rundt hjemmet på Berge både i forkant og etterkant av telefonoppringingene.

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Stilte spørsmål ved belte rundt Monikas hals

  2. En politiskandale

  3. - De kom skjevt ut fra starten av

  4. De varslet om en mistenkelig mann. Siden hørte de ingenting.

  5. - Siktede er ikke konfrontert med DNA-beviset