Hanssen går av som statsråd

Helse- og omsorgsminister Bjarne Håkon Hanssen (Ap) går av som statsråd når den nye regjeringskabalen skal legges.

Publisert: Publisert:

Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX

NTB

— Jeg har jobbet med store, tunge saker som pensjonsreformen, Nav-reformen og helsereformen. Jeg har ønsket å jobbe med store endringer av samfunnet, men det er krevende, og du må være hundre prosent dedikert. Jeg er ikke lenger hundre prosent dedikert. Jeg føler jeg trenger en pause fra politikken, sier Hanssen til VG.

Han sier til avisen at han bestemte seg tre dager etter valget etter at han hadde hatt tanken i bakhodet under hele valgkampen.

**BTs leder:

Les også

Ja til nesten alt

Ja til nesten alt**

Egne tanker

— Jeg gikk i mine egne tanker tirsdag, onsdag og torsdagen etter. Jeg var blant annet i Ål i Hallingdal med et TV-selskap for å lage fiskeprogram. Så var jeg hjemme i statsministerboligen torsdag kveld, og fortalte Jens hva jeg hadde bestemt meg for, sier Hanssen.

Hanssen innrømmer at han har fortalt pressen noen hvite løgner i kjølvannet av valget, ettersom han hele tiden har sagt at han kommer til å fortsette.

Statsminister Jens Stoltenberg sier han ble overrasket over snuoperasjonen til Hanssen, men bekrefter at han har kjent til at han ville slutte som politiker.

Les også

Bittert asylnederlag for SV

Heltid

— Alle mennesker kan trenge en pause iblant, sier Stoltenberg.

Bjarne Håkon Hanssen har jobbet som politiker på heltid i 18 år.

Han var landbruksminister fra 2000 til 2001, arbeids- og inkluderingsminister fra 2005 til 2008 og helseminister fra 2008.

Han ble valgt inn på Stortinget i 1995, men tok ikke gjenvalg under årets stortingsvalg.

Hva synes duom Hanssens innsats? Si din mening her.

Publisert:

Foto: ALICE BRATSHAUG