35 biler avskiltet i storkontroll på Askøy

Statens vegvesen hadde torsdag kontroll på Askøy med skiltskanner. 2874 biler ble kontrollert og 35 avskiltet.

Publisert:

KONTROLL: 35 biler ble avskiltet på Askøy i en kontroll torsdag. Foto: STATENS VEGVESEN

– Det er et noe høyt tall, men det har vært høyere tidligere. 35 biler ble avskiltet. Fem var ikke forsikret og åtte må til EU-kontroll, sier inspektør Lars Harald Drange i Statens vegvesen.

Kontrollen ble avholdt på Juvikflaten torsdag fra klokken 11.45 til 17.30. Ni kontrollører fra Statens vegvesen sjekket kjøretøy på vei nordover på Askøy.

– Vi brukte skiltskanner og stanset de bilene som den markerte på. Skanneren slår ut dersom det for eksempel er lagret opplysninger om at forsikring eller veiavgift ikke er betalt, eller om kjøretøyet er stjålet, sier Drange.

Les også

Klippet 24 skilter i storkontroll

Noen feilvisninger

Han skryter av skiltskanneren som gjør det mulig å kontrollere nesten 3000 biler på en dag.

– Vi hadde ikke hatt kapasitet til å stanse så mange. Skanneren er et nyttig hjelpemiddel. Riktignok var det noen feilvisninger, men det var ikke mange, sier Drange.

Han forteller at noen bilister fikk dra til Post i butikk like ved å betale regningen på forfalt veiavgift. Dermed kunne de kjøre videre.

– Det var kanskje fem eller seks som gjorde opp for seg på stedet. Reaksjonene var som vanlig varierte. Noen reagerte med fortvilelse, noen ble sinte, sier Drange.

Les også

Skiltsnapperen

Dekker stort område

I fjor høst var kontrollørene også på plass på Askøy. Den gang ble 45 biler avskiltet. Så var kontrollørene på plass igjen noe senere. Da ble bare tolv kjøretøy avskiltet.

– Det viser at det er nødvendig med regelmessige kontroller. Vi har et stort område vi dekker, fra Bjørnefjorden til Sogn og Fjordane. Vi prøver å være til stede så ofte vi kan, sier Drange.

Publisert: