Politinatten: Gjemte seg etter PC-tyveri

I løpet av natt til mandag hanket politiet inn fire kjenninger og bortviste tre menn etter amper stemning på utsiden av Ricks.

Operasjonsleder Morten Rebnord melder om en «småaktiv» natt til mandag for ordensmakten: En god del å gjøre, men ikke de store tingene.

– Oppsummert ble fire kjenninger tatt inn i løpet av natten, sier han.

Fant kniv

Nærmere halv ett i Rosenberggaten i Bergen ble en kvinne på 30 år og en mann på 34 tatt for bilinnbrudd. De skal ha gjemt unna noen stjålne gjenstander i nærheten, men tilsto da politiet kom.

– På mannen ble det funnet en kniv, sier Rebnord.

Rundt tre timer senere ble en mannlig kjenning tidlig i 30-årene tatt i nærheten av lokalene til IT-bedriften Smartkom i Kanalveien i Bergen. Han skal ha stjålet en PC og prøvde å gjemme seg på utsiden, men forgjeves.

Den siste av nattens kjenninger, en mann i 20-årene, ble tatt for ruskjøring på Nesttun. Flere andre forhold var heller ikke helt på stell. Ifølge operasjonslederen manglet mannen gyldig førerkort, og det ble funnet mindre mengder narkotika i bilen.

– Han fremsto som ruset og planlegges avhørt i løpet av mandag formiddag, sier Rebnord.

Ampert i Veiten

Utenfor Ricks i Veiten i Bergen var det amper stemning litt etter klokken 02.30 natt til mandag. Enden på visen var at tre menn ble bortvist for verbale trusler.

Rebnord sier amperheten ble foranlediget av noe som skjedde inne på Ricks.

Det ble ikke noe slagsmål, og ingen ble skadet, opplyser politiet.

Søndag kveld var det en trafikkulykke i Kvinnherad med en bil som trolig har snurret rundt. Mandag morgen opplyser politiet at en kvinne slapp unna med lettere skader.