Bakke vil ikke toppe Frp-listen

Tidligere ordfører Gunnar Bakke gjør ikke comeback i bergenspolitikken likevel.

Publisert:

KOMMER IKKE HJEM: Gunnar Bakke. Foto: Sean Meling Murray (arkiv)

Gunnar Bakke, som representerte Frp i bystyret i en årrekke, blant annet som ordfører i fire år og næringsbyråd, har vært i dialog med nominasjonskomiteen til Frp om å toppe listen foran neste års kommunevalg.

Etter litt frem og tilbake har den tidligere Frp-toppen kommet frem til at han ikke gjør comeback.

Kan ikke kombinere

Det meddeler han BT i en tekstmelding:

– Jeg har i dag meldt fra til leder i nominasjonskomiteen i Bergen Frp at jeg ikke er aktuell som førstekandidat til neste års valg. Jeg har brukt den siste uken til å tenke grundig gjennom forespørselen og samtidig rådføre meg med mine nærmeste. Jeg har en meget spennende og god jobb i Oslo, som ikke lar seg kombinere med heldagspolitikk i Bergen.

Bakke var i sitt forrige politiske liv næringsbyråd i Bergen, men måtte gå etter en opprivende konflikt med daværende byrådsleder Ragnhild Stolt-Nielsen (H).

Vil ikke kommentere

Den tidligere bakeren gikk over i næringslivet etter sin exit fra politikken. Da ble han daglig leder for Baker- og Konditorbransjens Landsforening.

BT har tidligere meldt at den mangeårige stortingspolitikeren Gjermund Hagesæter kunne tenkt seg å gjøre comeback i politikken som toppkandidat for Frp i Bergen. I tillegg ønsker dagens gruppeleder, Tor Woldseth, å fortsette i jobben også neste periode.

Leder for nominasjonskomiteen til Frp, Eiler Macody Lund, vil ikke kommentere hvem som kan bli listetopp for partiet overfor BT.

– Vi skal møtes i komiteen onsdag for å diskutere aktuelle kandidater. Utover det er det ikke noe å melde, sier han.

Publisert: