Roger Valhammer blir Aps byrådslederkandidat

Roger Valhammer blir Arbeiderpartiets byrådslederkandidat. Det avgjorde nominasjonsmøtet til Bergen Ap sent mandag kveld.

Publisert:

GODT HUMØR: Det var tilsynelatende god stemning mellom de to kandidatene før nominasjonsmøtet tok til. Ordfører Marte Mjøs Persen og skolebyråd Roger Valhammer var nok likevel begge spente. Foto: Marita Aarekol

Valhammer fikk 87 stemmer, mot ordfører Marte Mjøs Persens 65.

152 stemmeberettigede delegater skulle vedta valglisten til Arbeiderpartiet i Bergen, og dermed hvem som vil bli byrådsleder i Bergen hvis Ap fortsetter i byråd etter høstens kommunevalg.

Etter at sittende byrådsleder Harald Schjelderup i august ga beskjed om at han ikke ville ta gjenvalg, har to personer kjempet om å bli hans arvtaker: ordfører Marte Mjøs Persen og skolebyråd Roger Valhammer.

Schjelderup åpner for å gi seg

Schjelderup sier dette om sin fremtid:

– Det er naturlig at jeg setter meg ned med Marte og Roger etter kveldens møte og diskuterer veien videre, sa han til BT før møtet begynte.

– Betyr det at det er aktuelt for deg å tre til side?

– Jeg har ingen kommentar til det utover at jeg skal sette med ned med de to i ro og mak og diskutere valgkampen. Jeg gjør det som er best for partiet og byrådet.

Møtet avholdes på Grand Hotel Terminus. Det skulle begynt klokken 18.30, men ble noe forsinket. BT følger møtet med oppdateringer i tekst:

Publisert: