Sogndals rutinerte alibi

Molde - Sogndal 2-0: Filip Apelstav har fått jobben som barnevakt og forsvarssjef i Sogndals unge tropp.

Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over 21 år gammel

ASGEIR SVARDAL asgeir.svardal@bt.no Trondheim

Det tok ikke langt tid før Sogndal-trener Torbjørn Glomnes innså at han trengte en stopper av klasse som kunne bidra med rutine, og samtidig være en naturlig autoritet i Sogndal. Filip Apelstav hadde ett år i Kina bak seg, samt tilbud om tre måneder i den engelske førstedivisjonsklubben, Portsmouth. Han takket nei til England og valgte å dra til Sogndal.

– Jeg følte at tre måneder var for lite til å flytte til England. Sogndal ga meg en kontrakt som passet for mine planer. Laget er spennende med mange gode og unge spillere. Jeg mener at jeg selv kan gå inn og bidra med rutine, og få de andre spillerne til å vokse videre med min hjelp, sier Apelstav.

Slet med lysken 29-åringen gikk rett inn på laget og fikk med seg den yngste av dem alle, nemlig Sindre Erstad (18).

– Det kunne lett bli for mange unghaner på laget. Det er godt å ha en så rutinert spiller som Filip ved siden av seg, sier Erstad.

Apelstav spilte kun en omgang mot Molde tirsdag. Antydning til lyskestrekk gjorde at svensken valgte å gi seg. Men i den tiden han spilte, viste svensken at han kan bli en nyttig spiller for Sogndal denne sesongen. God på hodet, sterk i duellene, god spilleforståelse og rask.

– Vi spilte jevnt med Molde i en omgang, men det hadde vel litt betydning at jeg og Sørum gikk ut i pausen, sier svensken.

Ønsker seg til England Apelstav har åtte sesonger bak seg i Allsvenskan. Han har lang erfaring fra aldersbestemte landslag, og har spilt sammen med spillere som tidligere Leeds-spiller Thomas Brolin, Patrick Andersson (Bayern München), og Valencias Joachim Björklund, som slo gjennom i Brann på begynnelsen av 90-tallet. 29-åringen ønsker å følge eksempelet til sine svenske kolleger.

– Jeg er blitt fortalt at engelske klubber følger bedre med i norsk eliteserie enn i Allsvenskan. Jeg håper at en god sesong i Sogndal kan være det som skal til for å få kontrakt med en engelsk klubb. Jeg føler at min spillestil passer på de britiske øyer, sier Apelstav.

Rudi nærmer seg formen Med den erfarne svensken på banen holdt Sogndal godt følge med Molde. Etter pausen ble respekten for stor, og Molde fikk styre akkurat som de ville. Molde var glimrende kollektivt, og spillere som Petter Rudi og Daniel Berg Hestad spilte på et stort register.

– Jeg merker at formen er i anmarsj. Noen kamper til så begynner det å bli bra for min egen del, men jeg tror at Sogndal kommer til å klare seg bra denne sesongen, sier Petter Rudi.

fakta/fotball Molde — Sogndal 2-0 (0-0)Treningskamp, AbrahallenMål: 1-0 Daniel Berg Hestad (60.), 2-0 Thomas Mork (70.) Gult kort: Kurt Heggestad, SogndalDommer: Kjell Alseth, Stjørdals Blink Tilskuere: 40Sogndal (4-3-3): Terje. Skjeldestad, - Eirik Hillestad (Asle Hillestad fra 46.), Sindre Erstad, Filip Apelstav (André Herfindal fra 46.), Christian Kalvenes, - Anders Stadheim, Rune Bolseth, Dag Christian Sørum (Henrik Salveson fra 46.), Alexander Ødegaard, Kurt Mørkøre (Kristian Ystaas fra 63.), Kurt Heggestad.Molde (4-4-2): Bakke – Strande, Nilsen, Carlsson, Fostervold - Olsen, Rudi, Fjørtoft, Mork, - Berg Hestad, Schei Lindbæk.

NY SJEF: Filip Apelstav er blitt den nye sjefen i Sogndals forsvar. Her i duell med Petter Rudi. FOTO: THOR NIELSEN
Publisert