Skutle fikk 10.000 i hasj-bot

Stortingsrepresentant Erik Skutle godtar en bot på 10.000 etter å ha innrømmet hasjrøyking. Han går fortsatt inn for legalisering.

PUNKTUM SATT: Stortingsrepresentant Erik Skutle innrømmet i politiavhør å ha røykt hasj. Nå har han vedtatt forelegget på 10.000 kroner.
  • Rune Christophersen
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Det er i underkant av ett år siden Skutle ble siktet for brudd på narkotikalovgivningen. Han innrømmet i politiavhør å ha røykt hasj.

Kort tid før han ble tatt, sa Skutle i et intervju i BT at han gikk inn for å legalisere cannabis.

— Stor belastning

Han sier han var forberedt på et forelegg, men vi likke kommentere omfanget av eller omstendighetene rundt hasjrøykingen.

- Hvordan har du opplevd saken?

— Jeg tror de fleste forstår at den har vært en belastning, men når man gjør dumme ting, så får det store konsekvenser, og det aksepterer jeg.

- Hvilke konsekvenser får dette for deg?

— Forelegget er i seg selv en konsekvens. I tillegg vil saken alltid ligge i politiets registre. Dessuten har det vært stor oppmerksomhet om saken, med navn og bilde i mediene. Det har vært en stor belastning.

Vil fortsatt legalisere

- Kan du få problemer med å dra på komitereiser til USA?

— Stortingspolitikere har et spesialpass som gjør at de kommer inn i de fleste land, så jeg tror ikke det blir noe problem.

- Mener du fortsatt at det er riktig å legalisere cannabis?

— Jeg har ikke endret standpunkt i den saken. Jeg mener det er verdt å se på om forbudslinjen er riktig. Men det er ikke noe jeg vil bruke energi på nå, og jeg kommer ikke til å delta i et offentlig ordskifte om det.

Fikk beskjed om henleggelse

Høyre-politikeren ble i desember i fjor feilaktig varslet om at saken mot ham var henlagt som intet straffbart forhold

Les også

Fikk stående applaus

Han fikk ikke noen begrunnelse for hvorfor saken skulle være henlagt til tross for at han hadde innrømmet hasjbruk i politiavhør.

— Jeg har prøvd å komme i kontakt med politiet for å få en orientering, men har ikke klart det. Jeg er ikke kjent med hvilke vurderinger politiet har gjort, sa han til BT i desember. Kort tid senere fikk forsvareren hans, advokat John Christian Elden, oppklart at brevet var en feil.

Utelukker ikke retur

Skutle trakk seg fra sine organisatoriske verv etter at han ble siktet, men har fortsatt som stortingspolitiker.

-Jeg har et sterkt engasjement for hvordan Høyre som organisasjon kan drives for å bli et best mulig parti, så jeg vil ikke utelukke at jeg stiller meg til disposisjon for fremtidige verv. Men det ligger frem i tid, sier han i dag.

- Hvordan ser du for deg din politiske fremtid?

— Jeg har hatt den innstillingen at jeg skal jobbe hardt for å vinne tilbake tilliten, men det er andre som må vurdere om jeg har klart det. Jeg har prøvd å gjøre det beste ut av situasjonen, og jobber for mange viktige saker for Hordaland. Jeg føler at jeg har fått en ny sjanse, og har ikke blitt vingeklippet. Både vanlige folk, kolleger på Stortinget og pressen behandler meg på en skikkelig måte, sier Skutle.

Påtaleansvarlig i saken, politiadvokat Marita Mellingen, har ikke vært tilgjengelig for kommentar.

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Høyrefoten i bakken

  2. Legalisering har blitt en motesak

BT anbefaler

– Bergen er superkult. Vi er spente på mottakelsen.

Onsdag lanseres Uber i Bergen.

LES SAKEN