Ja, det har vært uvanlig grått, men snart blir det slik

Vinteren har vært den dårligste på 21 år, men denne uken kommer våren.

Publisert Publisert

VÅR I SIKTET: TIl helgen kan vi få flere dager med klarvær, melder meteorologene. Foto: Silje Katrine Robinson (ARKIV)

  1. Leserne mener

Værentusiast Robert Næss synes været i Bergen har vært usedvanlig kjipt i år.

Til tross for at været de tre første månedene har gitt oss mindre mengder nedbør og varmere gjennomsnittstemperatur enn vanlig, har vi har hatt en uvanlig trist start på 2019.

Kjipeste vær på 21 år

Næss har sett på antall nedbørsdøgn de tre første månedene av dette året. Han har funnet ut at Bergen har hatt hele 76 nedbørsdøgn hittil i år.

Vi må tilbake 21 år, til 1998, for å finne flere nedbørsdøgn i samme periode. Den gang var det 79 dager med nedbør i løpet av årets første kvartal.

I tillegg til mange nedbørsdøgn har vi bare kunnet nyte tre dager med klarvær. Ifølge Næss er dette en tredjedel av det som er normalt på denne tiden av året.

Knallvær til helgen

– Utover søndag vil snøbygene avta og vi kan få lengre perioder med oppholdsvær, sier vakthavende meteorolog Geir Ottar Fagerlid ved Meteorologisk institutt.

Mandag er det ventet sønnavind, stigende temperaturer og oppholdsvær.

– Tendensen er at temperaturen går jevnt og trutt oppover, sier Fagerlid.

Onsdag og torsdag kan det komme litt regn, men fra fredag vil vi trolig få noen etterlengtede klarværsdager med sol og høyere temperaturer.

Skal vi tro meteorologen blir Vestlandet værvinneren til helgen.

– Fredag ser det ut til å bli opp mot 15–18 grader og sol. Forhåpningen er at vi skal få en finværsperiode som varer noen dager fremover, sier Fagerlid.

Den varme luften som er på vei mot våre breddegrader henger sammen med et lavtrykk over Middelhavet som presser den varme luften opp til oss.

Fagerlid tror vi har mange klarværsdager i vente, nå som vi trer inn i vårmånedene

Publisert