Nyt solen! Fra torsdag kommer regnbygene.

Nå skal rekken med solværsdager ta slutt.

Publisert:

MER AV DETTE: Regnværet returnerer mot slutten av uken. Foto: Eirik Brekke (arkiv)

Etter en etterlengtet smak av sommersolen må bergensere belage seg på nye regnbyger.

Før regnværet slår inn, blir det noen dager med fint vær.

Både tirsdag dag og onsdag skal det være opplett, og tirsdag kveld blir det også sjanser for å se en delvis måneformørkelse.

– Men så kommer det et værskifte utover på torsdag ettermiddag. Nå har vi hatt relativt fint vær, men det snur fra torsdag av, sier meteorolog Olav Krogsæter i Stormgeo.

REGN: Høytrykket flyttes nordover, noe som fører til regnbyger utover i uken, forklarer meteorolog Magny Svanevik. Foto: Yr

Det fine været skyldes et høytrykk i Norskehavet, forklarer vakthavende meteorolog Magny Svanevik i Vervarslinga på Vestlandet.

Fra torsdag vil høytrykket bevege seg nordover, og det gjør dermed plass for lavtrykk fra kysten.

– Solværet er over for denne gang. Det kommer inn et lavtrykk med regn torsdag kveld. Mesteparten av nedbøren vil komme på natten og på dagen fredag, sier Svanevik.

Deretter klarner det til igjen utover fredagen, og lørdag kommer det perioder med fint vær.

FINT: Både tirsdag og onsdag blir det finværsdager. Her tester bergensere badetemperaturen på Melkeplassen ved Storavatnet. Foto: Eirik Brekke

– Vi får enda et lavtrykk på søndagen. I løpet av helgen vil det være perioder med finere vær, og perioder med regn, sier meteorologen.

I tillegg blir det sønnavind og liten kuling på kysten.

Temperaturene holder seg stabile, og det ligger an til å bli rundt 20 grader på dagtid fremover.

– Det blir også litt varmere torsdagen, men det blir samtidig mer skyet og regn. Derfor blir det ikke fullt så godt og varmt som det har vært i det siste, legger Svanevik til.

Publisert: