Mistenkelig dødsfall i Kongsvinger

Kripos bistår både teknisk og taktisk i etterforskningen etter at en ung mann natt til søndag ble funnet død i et boligområde i Kongsvinger. Foreløpig er mannen ikke identifisert.

FUNNET: Her på gresset ble en ung mann er funnet omkommet utenfor en boligblokk i Øvre Langelands vei i Kongsvinger natt til søndag.
  • NTB
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over 13 år gammel

– Vi håper i løpet av dagen eller kvelden å vite med rimelig sikkerhet hvem personen er. Vi leter etter identiteten i nærmiljøet, sier politiadvokat Iren Johnsen Dahl i Hedmark politidistrikt til NTB.

Søndag ettermiddag holdt politiet en pressekonferanse, men var av hensyn til etterforskningen svært tilbakeholdne med opplysninger. Politiadvokaten regner ikke med at det er aktuelt å gå ut med nye opplysninger før over helgen.

Mulig drap

Den unge mannen ble funnet livløs nær inngangen til en boligblokk i Langeland-området. Han var påført ytre skader som ga politiet grunn til å etterforske saken som mulig drap.

Politiet ber publikum i området om å komme med alle opplysninger som kan ha betydning for saken, spesielt i tidsrommet fra 23 lørdag kveld til politiet kom til stedet i 1.30-tiden søndag.

– Skadene han er påført, samt spor på åstedet, gjør at vi anser dette for å være et mistenkelig dødsfall. Vi er helt i begynnelsen av etterforskningen og er i gang med rundspørring i området og avhør av vitner, sier politiadvokaten.

Hun vil foreløpig ikke si hva skadene går ut på, men bekrefter at det ikke er snakk om skuddskader.

Melding fra vitner

Politiadvokaten opplyser at politiet fikk melding fra AMK-sentralen, som hadde fått opplysninger om funnet fra vitner som kom til stedet.

– Politiet har ingen formening om eventuelle gjerningspersoner, sier politiadvokaten. Hun opplyser at hunder har søkt i området og at det er gjort funn, men vil på dette stadiet ikke si noe om hva slags funn.

Politiet prøver å kartlegge mannens bevegelser best mulig forut for hendelsen. De søker i et ganske stort område, men konsentrerer seg rundt blokkene på stedet.

Publisert: