Stoltenberg vil ikke heve skattene

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) går langt i å love at skattene ikke vil bli økt de neste fire årene, men noen absolutt garanti kan han ikke gi.

  • NTB
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over 13 år gammel

Før stortingsvalget i 2005 lovet Ap, SV og Sp at skatte— og avgiftsnivået fra 2004 skulle beholdes.

– Vi gjorde spådommene foran valget i 2005 til skamme. Vi har videreført skattenivået fra 2004 og har gjennomført en omfordeling, sier Jens Stoltenberg til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

– Vi har bevist at vi gjennom fire år greier å drive på det nivået, sier statsministeren som fremholder at Ap og Sp har sagt at de vil holde seg innenfor dagens nivå.

– Vi vil videreføre og ikke heve skattene. Det er en viktig sak for oss i Ap og Sp. Jeg føler meg trygg på at vi skal klare å holde det løftet for fire nye år, sier statsministeren på vegne av seg selv og Sp-leder Liv Signe Navarsete.

Finansminister og SV-leder Kristin Halvorsen viser til at SV-landsmøtet vedtok det hun karakteriserer som en sikkerhetsventil.

– Hvis vi på nytt kommer i en situasjon med kraftig vekst i landet må vi ha mulighet til å kunne øke skatten. Men det ser ikke ut som at det blir noen aktuell problemstilling, sa hun med henvisning til finanskrisen som hun mener vil prege norsk økonomi i hele neste periode.

– Dette med skattenivå er ikke noen høyt prioritert sak fra SVs side.

Tåler vi høyere skatter i Norge? Si din mening!

Publisert