Bergen Høyre ønsker Drevland velkommen tilbake

Trude Drevland ønskes nå velkommen tilbake i Høyres bystyregruppe. Selv ønsker hun ikke å kommentere saken.

Publisert Publisert

BOKSIGNERING: Trude Drevland signerte boken sin fredag. Hun vil ikke kommentere utspillene fra Høyres bystyregruppe om at hun nå er velkommen tilbake. Foto: Tor Høvik

  1. Leserne mener
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Fredag ble det klart at statsadvokaten henlegger korrupsjonssaken mot Trude Drevland og havnesjef Inge Tangerås på bevisets stilling.

I sin biografi, som ble utgitt i oktober, kommer Drevland med kraftig kritikk mot flere av sine tidligere partikollegaer i forbindelse med siktelsen. Hun skriver blant annet at Bergen Høyres bystyregruppe forhåndsdømte henne.

«Alt jeg har gjort for Bergen Høyre, var glemt på et blunk, og jeg ble umiddelbart regnet som død for lokalpartiet», skriver hun i boken «Litt privat».

Drevland søkte selv om permisjon fra bystyregruppen mens saken mot henne pågikk. Nå ønsker partiet henne velkommen tilbake.

– Nå håper vi Trude fortsatt vil bidra i partiets arbeid, og ønsker henne velkommen tilbake dersom hun selv ønsker det. Vi vil selvsagt respektere Trudes valg.

Det uttaler leder i Bergen Høyre, Anne Lorgen Riise, på Høyres nettsider.

Les også

Mener etterforskningen av Drevland var riktig

– Lovet plass i bystyret

Hun har vært i kontakt med Drevland og gratulert med at saken er avsluttet.

– Trudes liv har blitt satt på vent i mange måneder. Det må ha vært svært tøft. Et vondt kapittel er nå lukket. Nå håper vi at Trude kan få mulighet til å gå videre, sier Riise.

Gruppeleder Hilde Onarheim sier at Drevland vet hun har en plass i bystyregruppen.

– Vi vet at hun ønsker en plass i Komité for finans, kultur og næring. Det har vi lovet henne når hun kommer tilbake, sier Onarheim til BT.

Drevland: «Jeg har ingen kommentarer»

Bystyredirektør Roar Kristiansen slår fast at Drevland kan avslutte permisjonen når hun måtte ønske.

– Hun søkte om og fikk innvilget permisjon «inntil videre». Det betyr at hun kan avslutte permisjonen når hun vil, sier han.

Drevland selv ønsker ikke å kommentere at hun nå er ønsket velkommen tilbake. Hun vil heller ikke si noe om hvorvidt hun ser for seg en plass i bystyregruppen igjen.

«Jeg har ingen kommentarer», skriver hun i en SMS til BT.

Les også

- Jeg er ikke overrasket over at saken ble henlagt

– Det er mye å legge bak seg

Da BT møtte henne fredag ettermiddag sa Drevland at hun ikke var overrasket over at saken ble henlagt, og at hun ville bruke tiden fremover på å legge den bak seg.

– Nå skriver jeg i bøker og snakker med folk. Og det er det beste jeg vet, sa Drevland under fredagens boksignering på Lagunen.

– Hvordan har du det nå?

– Jeg vet ikke helt hva jeg føler nå. Jeg kommer nok til å føle lettelse etter hvert, men det er mye å legge bak seg, sa Drevland.

Publisert