Jussforsker skal delta i politigranskning

Riksadvokaten har konstituert jussforskeren Gert Johan Kjelby som statsadvokat i to måneder for at han skal kunne delta i inspeksjonen av politiet i Bergen etter narkovarselet i fjor.

Publisert: Publisert:

TILBAKE: Gert Johan Kjelby var fast utnevnt statsadvokat i Hordaland fra 1999 til 2015. Nå skal han granske politiet i Bergen. Foto: TOR HØVIK / ODD E. NERBØ

NTB

Ifølge VG er det ressurssituasjonen ved statsadvokatembetet som er årsaken til den midlertidige konstitueringen.

Kjelby var fast utnevnt statsadvokat i Hordaland fra 1999 til 2015. Han er nå ansatt ved det juridiske fakultet ved Universitetet i Bergen, der han blant annet forsker på politi- og påtalerett.

– Med sin bakgrunn, herunder betydelige statsadvokaterfaring, er Kjelby meget godt egnet til denne oppgaven, sier Busch og opplyser at dette er første gang Riksadvokaten gjør noe slikt.

Det var 12. november i fjor at VG avslørte at en høyt betrodd polititjenestemann ved seksjon for bekjempelse av organisert kriminalitet i Vest politidistrikt hadde slått alarm om manglende etterforskning av grove narkotikasaker.

Senere denne måneden skal politiet i Bergen under lupen og inspiseres av Statsadvokatene i Hordaland etter opplysningene som kom frem i varslersaken.

Publisert: