Sandbergs snuoperasjon betyr nemlig at det likevel ikke blir et ledig nestlederverv på Fremskrittspartiets landsmøte i mai. Hordaland Frp har lansert Terje Søviknes som kandidat til det de trodde ville bli et nestledervalg.

Men i går ga Sandberg beskjed til Frps sentralstyre at han ønsker å fortsette i vervet, som han er valgt til 2015 i.

— Jeg tror jeg sa det tydelig i fjor at jeg var bånn sliten og batteriene var tomme. Nå har jeg hatt masse tid med familien, en god lang ferie og så ser jeg hvor spennende det blir fremover nå når vår regjering og statsrådene våre skal begynne begynner å levere politikk, sier Sandberg til VG.

Overrasket Søviknes

Terje Søviknes reagerer slik på nyheten:

— Jeg er vel litt overrasket, men må bare ta det til etterretning. Hvis han vil fortsette, da er det ikke noe nestledervalg å diskutere lenger, sier Os-ordføreren.

- Er du skuffet?

— Nei, det kan jeg ikke si. Men det betyr at vi har brukt unødvendig energi på denne prosessen, som vi satte i gang fordi det kom så klare signaler fra Sandberg om at han ville gi seg.

Søviknes har tidligere tapt kamper for å bli sentralstyremedlem i Frp. Han vil ikke kommentere om et slikt verv frister denne gangen.

— Vi får se hva valgkomiteen kommer med først, sier han.

- Siv er glad

Sandberg varslet i fjor høst at han aktet å tre tilbake som Frps første nestleder. Den 53 år gamle partiveteranen fra Skogn i Nord-Trøndelag ville heller ikke være statsråd eller parlamentarisk leder og begrunnet dette med slitasje, manglende motivasjon og behov for mer tid med familien.

Frp var like ved å nedsette en valgkomité for å finne partiets nye nestleder da Sandberg i helgen åpnet for å fortsette likevel.Sandberg forteller om en positiv mottakelse i sentralstyret.

— Jeg føler det var en enstemmighet i sentralstyret om at de synes det var positivt. Siv uttrykte sterk glede. Det gir motivasjon. Så er det nok ikke alle som er like glade for at jeg fortsetter, uten at jeg fører arkiv over hvem, sier 53-åringen.

- Mange kunne gjort bedre jobb

En av dem som ikke er så glad, er Øyvind Korsberg, stortingsrepresentant fra Troms.

— Det er ingen ting som overrasker meg med Per Sandberg lenger. Jeg registrerer at dette har vakt stor glede i sentralstyret og hos Siv Jensen, som har uttrykt at han har gjort en fantastisk jobb.

- Du er ikke blant dem som mener han har gjort en fantastisk jobb?

— Nei, åpenbart ikke. Jeg mener det er mange som kunne gjort en bedre jobb enn Per Sandberg som nestleder, sier Korsberg til Aftenposten.

Blant andre nestlederkandidater som var lansert, er Anders Anundsen, Bård Hoksrud og Tom Cato Karlsen, varaordfører i Bodø.

VAR KANDIDAT: Terje Søviknes