- Hva fikk deg til å ta jobben som talentspeider i Brann?

- Jeg har gode jobber jeg er glad i. Samtidig savner jeg veldig å være en del av et lag, kjenne gleden ved å vinne og skuffelsen etter et tap. Det ligger i blodet. Så høres det kanskje ut som jeg koketterer, men faktum er at jeg både har sagt og skrevet mange ganger at Brann, Brann stadion og Bergen alltid har fascinert meg. Litt fleipete har jeg hevdet at jeg blir overrasket når jeg hører folk snakker norsk på stadion, fordi atmosfæren tilsier et land mye lenger sør.

- Hvordan jobber en talentspeider?

- Det er ikke et enmannsshow. Det kanskje aller viktigste er å finne gode samarbeidspartnere, en slags «førstelinje», som kan bidra på laget. Derfor håper både klubben og jeg å få hjelp, blant annet av mennesker som har hjertet i Brann. Og jeg har også mange kontakter som jeg kommer til å spørre om å bidra. Bortsett fra det så er det enkle svaret at en må se flest mulig, mest mulig og så godt som mulig, og helst live. Vi kommer også til å ha et analyseverktøy vi kan bruke. Dessuten skal vi bygge opp en organisering rundt dette som kan få virke over tid, forhåpentlig, for dette er en funksjon som betaler seg på lang sikt.

- Hva ser du etter generelt i en fotballspiller? Er det noen fellesnevnere på tvers av hvilket fotballag en jobber for?

- Fotball består grovt sett av tre ting: fysiske egenskaper, ulike ferdigheter, og mentale egenskaper. Så krever hver enkelt rolle i et lag noe annet enn andre, og dessuten er det avgjørende hvem som spiller fra før, og hvordan den du leter etter vil passe inn. Dessuten er det en ting kanskje få tenker på: Brann er en stor klubb, med stor interesse og stort trykk. Noen spillere passer til det, andre passer bedre i mindre klubber med mindre trykk. Derfor er det ikke interessant i seg selv å se etter en god spiller, men en god spiller for Brann. Det kan være en viktig forskjell.

Det er ikke et «enmannsshow»

- Hvilke egne talenter må du ta i bruk i arbeidet?

- Målet mitt er å gjøre dette med en blanding av hjerte og hjerne. Jeg vil benytte min fulle energi, men samtidig med en analytisk vinkel. Jeg har jobbet med fotball hele livet mer eller mindre, de siste 25 årene på heltid i ulike roller. Mange av dem har handlet om å utvikle spillere eller lag, som trener for klubblag og landslag. Så alt jeg har av samlet erfaring, med ting jeg har lyktes med og mislyktes med, er det jeg tar med i sekken på letingen. Samt at jeg tar med en yrkesstolthet og brennende lyst til å lykkes på vegne av klubben.

- Hvordan håndterer du at en spiller ikke lever opp til forventningene?

- Jeg er en fryktelig dårlig taper, og er beryktet i vennekretsen enten det handler om kortspill, bordtennis eller andre ting. Litt mer alvorlig: Det aller viktigste i denne jobben er ikke å finne den ene premieoksen, men det å kvalitetssikre slik at en unngår bomkjøp. Derfor vil jeg ta det som et nederlag, selv om all historie fra stort sett alle klubber viser at de kommer. Selv verdens største klubber bommer med dyre spillere som de har fulgt lenge, men målet er at vi ikke skal gjøre det.