Lensmannen om brannen: - Mistenker det kan være påtent

Nordhordland-lensmann Kjell-Idar Vangberg sier det er påfallende at det brant i hotellet like etter at det var godkjent som asylmottak.

_VV00913 copy.jpg
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Natt til søndag brant det i hotellet Lune Huler i Lindås.

Les også

Hotell brant ned til grunnen i Lindås natt til søndag

Hotellet ble så sent som fredag godkjent som asylmottak for mindreårige.

ØDELAGT: Én del av hotellet ble ødelagt i brannen natt til søndag, mens et separat bygg med rom står igjen med skader av ukjent omfang.

— Krimteknikere har undersøkt det de kan i dag. Mandag skal de ut igjen for å undersøke de delene de ikke kunne sjekke i dag på grunn av varme. Vi håper å kunne få bekreftet mandag hva som egentlig har skjedd, sier Nordhordland-lensmann Kjell-Idar Vangberg.

Flere arnesteder?

— Vi har ikke noe svar på hva som er brannårsaken, men vi etterforsker bredt, også ut fra at dette kan være påsatt. Mistanken er at den kan være påsatt; det er ingenting pr. nå som bekrefter at andre ting enn påtenning er årsaken, sier Vangberg.

Hele restaurantdelen av hotellkomplekset brant ned til grunnen. Itillegg bekreftet politiet at det har vært branntiløp i et rom ibakkant av den andre delen av mottaket.

UTBRENT: Det er mye som tyder på at brannen hadde flere arnesteder. Denne utbrente leiligheten er i bygget ved siden av restaurantbygget, som brant ned til grunnen.

— Jeg kan bekrefte at det erknust et vindu og at det er påsatt brann inne på det rommet. Det erto arnesteder for brannen, sier lensmann Kjell-Idar Vangberg iNordhordland.

Med bakgrunn i at brannen startet to ulike steder –samt branntekniske spor – etterforskes brannen med utgangspunkt iat den er påsatt.

Les også

Politiet vil ha tips om mørk bil

— Påfallende

Lensmannen synes det er påfallende at brannen skjedde natt til søndag, kun vel et døgn etter at hotellet fikk godkjenningen som asylmottak.

BRANNSTIFTER-MISTANKE: Lensmann Kjell-Idar Vangberg sier «ingenting per nå bekrefter at andre ting enn påtenning er årsaken». ARKIVFOTO: ODD E. NERBØ

— Det er påfallende at dette skjer nå, ikke minst på grunn av asylplanene. Vi ber publikum gi tilbakemelding til politiet om de har hørt eller sett noe. For eksempel om noen har hørt eller sett, verbalt eller eksempelvis på Facebook, at noen har uttrykt ønske om å tenne på der, sier lensmannen.

Les også

- Vondt å se alt brenne ned

Politiet vil videre søndag etterforske videre med avhør og ved å ta en rundspørring i nabolaget.

— Vi vil avhøre dem som har meldt seg og har vært eller kjørt i området. Vi skal også gå rundt på dørene for å sjekke om folk kan ha informasjon, sier Vangberg.

Politiet har bedt om tips knyttet til en mørk bil som ble observert i området. Søndag ettermiddag var bilen ikke lokalisert eller identifisert. Det nedbrente hotellet ligger et stykke unna allfarvei.

- Er det noe trafikkovervåking i området?

— Det er det ikke så mye av, men vi jobber intenst og henter inn det som er mulig å hente inn, sier Vangberg, som opplyser at det søndag ettermiddag ikke var mistenkte i saken.

Publisert

Les mer om dette temaet