Guttorm Aas hadde vært på tur opp Tippetue da han bestemte seg for å kjøpe en grillet pølse og en kopp kaffe på Fløyen. Her var det nemlig utegrilling i helgen i regi av Fløien Folkerestaurant.

— Jeg hadde en hundrelapp i hånden, og trodde det skulle holde i bøttevis. Jeg var nok litt vel optimistisk, sier han.

Prisen kom på 123 kroner for en grillet pølse og en svart kaffe (se kvittering). Ulrikspølsen kostet 85. Kaffen kostet 38 kroner.

— Jeg spøkte med mannen som serverte meg og sa at jeg ikke skulle kjøpe hele kaffetrakteren, bare en kopp kaffe, sier han og ler.

— Det er litt rart å kalle seg folkerestaurant når prisene er så stive. Hva om vi hadde vært en hel familie? Da hadde det kommet på mange hundre kroner, sier han.

— En spesialpølse

Daglig leder, Eric Bernard Alfred Saudan, mener prisnivået er helt vanlig for denne typen pølse i brød.

— Dette er ingen hotdog, men en god kjøttpølse fra H. Brakstad i Godvik. Prisen er helt normal om vi sammenligner oss med andre. Dette er godt håndverk og noe helt annet enn en vanlig pølse. Vi fikk masse skryt for pølsene og hadde rekordomsetning i helgen, sier han.

Saudan understreker at kundene blir opplyst om prisen på forhånd.

— Det er frivillig å kjøpe. Denne diskusjonen kommer opp med jevne mellomrom, men som sagt: Dette er godt håndverk og noe helt annet enn en vanlig hotdog som består av wienerpølse. Det kan ikke sammenlignes, sier han.

Nesten halv pris over veien

BT har sjekket prisene på både Fløyen, Brushytten og Ulriken. Nærmeste nabo, Fløien Kiosk og Suvenir, tar 30 kroner for pølse i brød og 20 kroner for kaffe. Det vil si at du kan spare 18 kroner på å kjøpe den svarte kaffen din her.

Pølsene kommer fra Grindheim kjøtt i Åsane og er vanlige wienerpølser.

På Brushytten tar Skanseguttenes forening 28 kroner for pølse i brød. For to pølser i brød koster det 38 kroner. Kaffe koster 25.

Også her er pølsene fra Grindheim kjøtt.

— Vi bestemte oss tidlig for å ikke kaste oss på kiosk-nivået når det kom til priser. Vi ønsker å holde et prisnivå som gjør at hele familien kan spise her. Vi har et bevisst forhold til dette. Samtidig skal det sies at vi ikke driver kommersielt, så vi er mer fleksible når det kommer til pris, sier Holger Hagesæter, leder i brushyttestyret.

Spesialpølser til 39 kroner

Hos restauranten på Ulriken betaler du 39 kroner for pølse i brød. Kaffen koster 35 kroner. Her har de variert mellom spesialpølser fra Solheim kjøtt og wienerpølser fra Grindheim kjøtt. De siste månedene har de brukt Grindheim.

— Prisen har vært den samme, både når vi har hatt lammepølser fra Solheim og når vi har hatt Wienerpølser. Vi prøver å sette en pris som treffer det markedet vi sikter oss inn på. Dette er mat som skal gå raskt og som du kan ta med deg, sier han.

Det slo aldri Aas å avbestille pølsen og kaffen han spiste og drakk på Fløien lørdag.

— Jeg hadde allerede blitt servert. Det var en god pølse, men ikke så god at den kan forsvare en så høy pris, sier han.

Hvor mye er du villig til å betale for en pølse i brød og en kopp kaffe?