Bergensavisen vant sak om bildebruk i drapssak

Bergen tingrett har frikjent avisen Bergensavisen for bruken av bilder av savnede Dung Tran Larsen. Kvinnens ektemann saksøkte avisen for 1,7 millioner kroner.

Publisert Publisert
  • NTB

Dung Tran Larsens foreldre ga bildene til Bergensavisen (BA), men det viste seg senere at de var tatt av kvinnens ektemann og svigermor. De påberopte seg opphavsretten til bildene og krevde 1,7 millioner kroner i vederlag.

Retten har kommet fram til at bildebruken må anses som en integrert del av nyhetsrapporteringen, skriver BA i sin omtale av dommen.

«At Dung både som savnet og som mulig offer for en alvorlig forbrytelse, hadde allmennhetens interesse som nyhetssak, legger retten til grunn som utvilsomt», heter det blant annet i tingrettens begrunnelse.

— Vi er fornøyd med å ha vunnet fram i dette særdeles viktige prinsipielle spørsmålet, og vi er særlig fornøyd dommeren har lagt særlig vekt på spørsmålet om ytringsfrihet, sier sjefredaktør Anders Nyland i BA.

Tidligere har både VG og Dagbladet inngått forlik med de samme saksøkerne.

Dung Tran Larsen forsvant i 2007 og er fortsatt savnet. Ektemannen, hans mor, far og bror var siktet for drap, men saken ble henlagt av Riksadvokaten i 2009.

Publisert