Laget scene hjemme i stuen

Hele familien kan takkes for at Mathea-Mari (11 år) gikk videre i Norske Talenter i går.

NorskeTalenter2.jpg
  • Solrun Dregelid
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over ni år gammel

I går kveld gikk fjerde delfinale i TV2s «Norske Talenter» av stabelen på Christiania Theater. Mathea-Mari Glittenberg (11) fra Hjellestad i Bergen fikk flest stemmer. Hun gikk dermed videre til programmets semifinale den 30.november.

For sliten til å feire

— Det føles bare helt, helt, helt fantastisk! Jeg ble veldig glad og overasket siden vi bare var to som gikk videre, sier 11-åringen til bt.no på telefon fra Oslo.

Det var ni deltakere i går. Den andre som gikk videre var Carl B. D. Vaughns.

Hvordan har du feiret dette?

— Jeg har egentlig ikke feiret det så mye. Da jeg var ferdig i går, gikk vi bare hjem til hotellet der jeg sovnet med en gang. Jeg var veldig, veldig sliten, sier Mathea-Mari.

Rørte Mia Gundersen til tårer

Hun ga nemlig alt på scenen fredag kveld. Med sangene «Somewhere over the rainbow» og «I Feel Good» av James Brown rørte hun hundretusener av TV-seere, publikum og dommere. Alex Rosèn sa at han trodde Mathea-Mari kunne vinne hele konkurransen, og Mia Gundersen Leliënhof mente hun har alt som skal til.

— Du har det bare i deg. Du har stemmen, du har leveringen og nå fikk du vist begge deler. Vi kommer til å se masse av deg fremover, sa Gundersen Leliënhof.

— Jeg visste ikke hva jeg skulle si. Jeg hadde håpet de skulle like det, men jeg hadde ikke trodd de skulle si så mye fint, sier 11-åringen entusiastisk.

Var du nervøs?

— Jeg trodde jeg skulle være kjempenervøs, men jeg var ikke så nervøs som jeg hadde trodd jeg skulle være. Jeg tror det skyldes mest at jeg var trygg på det jeg gjorde, sier hun.

Laget scene hjemme

De to sangene var nemlig godt innøvd på forhånd med hjelp fra både sanglærere og familie.

— Vi har tegnet opp scenen i stuen hjemme og øvd på trinnene. Dette har vært et familieprosjekt. Vi har brukt mye tid på dette og jeg er selvfølgelig forferdelig stolt av henne! Jeg tror hun har kommet så langt fordi hun bare elsker å synge og opptre, sier pappa, Jens Petter Glittenberg.

Drømmer om sang-karriere

Nettopp lidenskapen for sang gjør at Mathea-Mari allerede har planene klare dersom hun vinner alt i finalen den 7.desember. Hun vil da kunne motta en halv million kroner i premie.

— 10 prosent av pengene skal gå til et godt formål. Resten skal gå til musikkutdannelse. Jeg har veldig lyst å gå på Paul McCartney-skolen i Liverpool, sier den unge sangeren.

Men først er det altså planlegging av semifinale.

— Hva jeg skal gjøre der har vi ikke helt bestemt ennå. Nå har det vært fullt fokus på delfinalen. Vi trenger et par dager på å bestemme oss, men det blir bra, sier Mathea-Mari.

Publisert
BT anbefaler

Skjelt ut av Wolfe: – Det likte jeg godt!

Brann har gått 20 seriekamper uten å tape.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. Kampsportinstruktør siktet for seksuell omgang med mindreårig. Utelukker ikke flere fornærmede.

  2. Eirik og Erik måtte roe supporterne. Siden har Brann vært ustoppelige.

  3. I det stille har 79-åringen bygget opp en av byens største bedrifter. – Beste noensinne.

  4. Store forskjeller mellom kommunene. Her får innbyggerne billigere strøm.

  5. Vil ha nullutslipp i Bergen. Forventer ikke det samme av Askøy.

  6. Feil rettet på Bergensbanen – fortsatt forsinkelser