Kjemper for internatet

Alrekstad skole sitt internat har betydd alt for Markus (14). Nå legges det ned.

  • Alice Bratshaug
  • Heidi Ryste
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over 11 år gammel

— Jeg er så stolt av Markus. Måten ting har snudd etter at han kom hit. Jeg tror det har mye med internatet å gjøre, sier Asle Roksvåg.

Markus Roksvåg (14) har ADHD. Han hadde store tilpasningsproblemer i den vanlige skolen da han kom til Alrekstad spesialskole for to år siden. Nå har alt forandret seg.

— Jeg føler jeg blir glad når jeg er her for jeg vet at det er alltid noen som hører på meg, godtar meg og er der for meg. Det er veldig betryggende, sier Markus.

- Sikkerhetsnett

I skolebruksplanen som ble lagt frem i dag, går byrådet inn for å bevare Alrekstad. Men internatet blir ikke reddet.

— Saken skal endelig behandles i bystyret 29. november, sier skolebyråd Filip Rygg.

Les også

Flere skoler legges ned

Det reagerer FAU-leder Hilde Hellestvedt sterkt på.

— Jeg trodde vi var ferdige med dette. Vi hadde akkurat den samme kampen i fjor, sier Hellestvedt.

Hun har vanskelig for å beskrive hvor mye internatet og Alrekstad har betydd for sønnen Andreas. Han sover på internatet fem netter i uken.

— Jeg vet ikke hvor han hadde vært i dag, hvis han ikke hadde begynt på Alrekstad, sier Hellestvedt.

— De har klart å løfte ham og få ham til å våge, sier Hellestvedt.

Når sønnen er ferdig med 10. klasse til sommeren, skal han gå videre på skole. Ifølge moren hadde det vært umulig, hadde ikke Andreas begynt på Alrekstad i 8. klasse.

- Skal ikke spare penger

Skolebyråd Filip Rygg (KrF) går inn for å avvikle internatet fra neste høst.

— Det er to ting vi har hatt fokus på. Det ene er tilbudet til elevene på Godvik skole, som har samme elevgruppe. De har ikke tilbud etter skoletid i det hele tatt, og det er ikke en god nok situasjon, sier Rygg.

— Det andre er at innenfor dette feltet ønsker vi ikke å spare penger, men å bruke pengene riktig. Vi vil øke toppressursen til spesialundervisning til tre millioner, men kutte internatilbudet på Alrekstad som koster 2,7 millioner i året, sier Rygg.

Han mener internatet er svært kostbart i forhold til at det i gjennomsnitt er fire barn som overnatter hver natt. Det er 10,7 stillinger knyttet opp til internatet.

— Vi ønsker å hjelpe flere elever, og ved å bygge opp et kveldstilbud for flere enn elevene på Alrekstad kan vi gjøre det, sier Rygg.

— Det er så urimelig å sette elevene ved Godvik og Alrekstad opp mot hverandre. I stedet for å ta fra Alrekstad, må de heller investere i Godvik, sier Schleer.

— Dette er snakk om småpenger. Sædalen skole ble overskredet med 100 millioner og da blunker ikke byrådet engang. I forhold til den langsiktige gevinsten dette gir i lengden, er dette småpenger, sier Schleer.

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Får kritikk i rapport

  2. Får kritikk i rapport

BT anbefaler

Fikk tre og en halv times varsel

Frem med stoler, bord og QR-koder. Nå er det ikke mulig å bestille en øl i baren lenger.

LES SAKEN