- Det blir likt i morgen

Regnet høljet ned under Bruce Springsteen-konserten mandag kveld. Skal du på konsert tirsdag bør du og ta med deg regntøyet, ifølge meteorologen.

VÅTT: Det regnet godt under Springsteen-konserten mandag. rune sævig

— Det var egentlig ventet at det skulle være ganske tørt mandag kveld, sier meteorolog Geir Ottar Fagerlid hos vervarslinga på Vestlandet.

Men sånn ble det ikke. Det kan de som møtte opp på Koengen for å se Bruce Springsteen skrive under på.

— Det har vært litt uenighet mellom varslene. Nå kan det se ut som det kommer en del nedbør utover kvelden, sier Fagerlid.

Han må dessverre meddele at begge konsertdagene bringer med seg nedbør.

— Det blir verst mandag kveld, men også tirsdagen venter vi regn, sier han.

Selv om tirsdag skal starte godt, skyer det til etter hvert.

— Man trenger ikke ta alt for tungt regntøy, men bedre føre var, sier han.

Rekordmye

Timingen kunne imidlertid vært mye verre. Fra søndag morgen til mandag morgen kom det hele 65,1 millimeter med regn i Bergen. Målingene blir gjort fra klokken 08.00 til neste dag klokken 08.00. Det meste kom etter klokken åtte søndag kveld, hele 43,5 millimeter.

Les også

- Nå kommer årets første høststorm

— Det er mye, veldig mye, sier meteorolog Kjersti Opstad Strand ved Vêrvarslinga for Vestlandet til bt.no. Tallene er akkurat kommet inn til dem, og hun må sjekke om de er rekordhøye.

— Ja, dette er rekord. Det har ikke regnet mer på et døgn i hele år, forteller meteorolog Arnstein Tjøstheim.

Ved værstasjonen på Florida i Bergen, har de ikke målt så mye nedbør på et julidøgn siden de startet opp der i 1983. Før det var målestasjonen på Fredriksberg på Nordnes. Der målte de den 31. juli i 1938 hele 79,1 millimeter nedbør.

Sjekk værmeldingen!

Nest mest i landet

I Bergen kom det nest mest nedbør i landet det siste døgnet. Mest regn kom det ved Liarvatn i Rogaland, med 75,5 mm. Dette ligger om lag 300 meter over havet.

Sjekk været på våre webkamera!

— Tredje mest nedbør var det faktisk i Austevoll, med 55,1 millimeter, sier meteorolog og austevolling Strand.

I Sogn og Fjordane kom det siste døgn mest nedbør i Førde med 29,5 millimeter.

Les også

Dette kan du forvente av Bruce

— Torsdag blir fin

Onsdag blir det enkelte regnbyger.

— Det er det vi har slitt med i hele sommer. Men torsdag ser det ut til å bli bedre. Tørr dag, med lite skyer. Temperaturen på rundt 17 grader, sier Strand. Det lover godt for konserten med Paul Simon.

Helgeværet er mer usikkert. Her kan du sjekkelangtidsvarselet.

- REGN STOPPER IKKE OSS: - Du vet vi er fra Gulen så vi takler regnet, sier Sølvi-Ann Oddekalv. Sammen med datteren Siv Merethe Oddekalv satt hun i Bruce-kø mandag. Hele familien på ni fra Byrknesøy i Ytre Sogn, var klar for konserten. Sølvi-Ann er noe våt der hun bakser under presenningen, men fortsatt ved godt mot. - Men dette hadde jeg ikke gjort for noen andre en Bruce, betror hun oss. Jan M. Lillebø