Telenor Broadcast hadde anbefalt joggesko for anledningen. Men Mæland hadde valgt mokasiner til skogsturen. Det var et dristig valg til løypen over berg og myr, før følget kom frem til brakken der et nytt kapittel innen nasjonal infrastruktur skulle signeres. Langt inne i skogen i Knappefjell ble Norges radiotilbud gjort heldigitalt.

— Vi har fått verdens beste radionett, til avtalt tid og kostnad, sa Mæland og trykket på knappen som startet senderen som dekker 3000 mennesker. Den siste senderen var satt i drift. Dermed var jobben gjort, og Telenors datterselskap Norkring har fullført arbeidet med å bygge ut det nasjonale DAB-nettet.

Administrerende direktør i Norkring, Torbjørn, Torbjørn Teigen, var fornøyd da næringsministeren fortalte at hun allerede hadde DAB-radio. Hele 99,5 prosent av befolkningen har nå tilgang til NRK over DAB, men bare halvparten har en radio der de kan benytter seg av dette.

Teigen tror langt flere vil lytte til DAB-radio i fremtiden, ikke minst fordi det nå er blitt lettere å få installert DAB-radio i bilen.

— Flere verksteder kan nå gjøre denne jobben i eldre biler, mens de fleste nye bilene som selges har DAB-radio. Fra nå av vil utviklingen gå raskt, sier

Teigen

Etter planen slukkes FM-nettet allerede i 2017, men dette krever en politisk avgjørelse i Stortinget først.

Utbyggingen av DAB-nettet i Norge har kostet ganske nøyaktig en milliard kroner, og har pågått over de siste to årene. På det meste ble det satt i drift 100 sendere i kvartalet.