Drosjesjåføren, som ønsker å være anonym, forteller at han plukket opp passasjerene ved ved Skipperstuen i Bergen sentrum natt til fredag. Ferden endte ved Nesttunsenteret.

— På veien dit ba jeg passasjerene vise meg bankkortet de skulle betale turen med. Da begynte de å true meg og sa de skulle drepe meg. Jeg trykket på alarmen til politiet to ganger, men ingenting skjedde. Da jeg stoppet, løp de ut av bilen.

- Alt ble svart

På vei bort fra bilen skal den ene passasjeren ha snublet, ifølge sjåføren. Han sier han var i ferd med å hjelpe ham, da han ble angrepet av en annen person.

— Jeg så en annen fyr komme mot meg med en stein i hånden. De andre passasjerene ropte at jeg hadde slått kameraten deres, og så ble plutselig alt svart. Da jeg våknet opp igjen, lå jeg på bakken og de sto rundt meg og sparket og slo.

Politiet fikk telefon fra drosjesjåføren om hendelsen klokken 03.57.

— Da vi kom frem konstaterte patruljen at den sjokkerte sjåføren blødde i ansiktet etter å ha blitt slått med en stein, sier operasjonsleder Morten Kronen og legger til:

— Han ble ikke forsøkt ranet. Personene hadde bare gått uten å betale for seg.

Fem personer pågrepet

Mennene skal så ha løpt fra stedet før politiet kom, men en hundepatrulje fulgte sporet til en bolig i nærheten.

— Der ble fire ungdommer som settes i sammenheng med volden, pågrepet. Alle ble kjørt til politistasjonen og satt i arresten, sier operasjonsleder Morten Kronen.

Drosjesjåføren ble sendt til legevakten, og videre til Haukeland universitetssykehus.

— Jeg ligger nå og venter på bildene av hode og nesen. Nesen er brukket, jeg har blåmerker over alt og en stor kul i hodet der steinen traff, sier han fra akutten og legger til:

— Dette var ikke noe kjekt. Vi opplever ofte at passasjerer stikker fra regningen, men dette har jeg heldigvis aldri opplevd før.

Fredag formiddag opplyser politiet at en femte person er pågrepet.

— Det er snakk om unge menn i 20-årene, som er kjent for politiet fra før, sier politiadvokat Liv Giertsen ved Bergen sør politistasjon.

— Vi ser på saken som brutal, og har satt inn store ressurser for å klarlegge hendelsesforløpet, legger hun til.

Søker vitner

Politiet vil gjerne snakke med personer som kan ha sett noe i tidsrommet voldsepisoden skjedde.

— Vi vil gjerne ha kontakt med vitner som kan ha gjort observasjoner i nærheten av kommunehuset på Nesttun før og rundt klokken 04. Det trenger ikke være selve voldsepisoden de har sett. Andre bevegelser i området er også interessante.