Kvinne skutt i hodet i Oslo - kritisk skadd

Tilstanden var natt til mandag fortsatt kritisk for en kvinne i begynnelsen av 20-årene som søndag kveld ble skutt i hodet i Oslo. En mann er siktet for drapsforsøk.

Publisert:

RASKT PÅ PLASS: Innsatsleder Tomas Barstad blir intervjuet utenfor åstedet hvor en ung kvinne ble skutt i hodet i Oslo søndag kveld. Foto: SCANPIX

Den kriminelle handlingen skjedde i et bolighus i Nuggerudveien på fylkesgrensen mellom Oslo og Akershus, i nærheten av Lørenskog stasjon. Oslo politidistrikt ble varslet om saken klokken 21.13.

— Vi rykket ut med bevæpnede styrker, og ambulansen holdt igjen slik at vi ankom stedet omtrent samtidig. I nærheten av åstedet pågrep vi en mistenkt, og vi har også kontroll på en pistol, opplyser operasjonsleder Ola Krokan i Oslo politidistrikt til NTB.

Drapsforsøk

Den kritisk skadde kvinnen er født i 1991. Hun ble funnet innendørs i boligen og ble sendt til Ullevål. Ved 2.30-tiden natt til mandag var tilstanden uendret.

Den pågrepne mannen er ble født i 1988. Politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby tok ut den formelle siktelsen klokken 23.10 søndag kveld.

— Mannen er siktet for drapsforsøk, opplyser vaktleder Bernt Toverud ved krimvakta i Oslo politidistrikt.

Den siktede var natt til mandag ennå ikke avhørt.

— Pågripelsen skjedde ganske raskt etter at vi fikk melding om hendelsen, men jeg kan ikke si noe mer om nøyaktig hvor han ble pågrepet. Han skal avhøres mandag morgen, opplyser Toverud.

Vitneavhør

Natt til mandag var fortsatt flere kriminalteknikere på plass i boligen der kvinnen ble funnet, og personene som var i boligen ble kjørt til Politihuset i Oslo for avhør.

— Det var flere personer i boligen. Tre av dem har status som vitner, opplyste politiets innsatsleder Tore Barstad utenfor boligen søndag kveld.

Foruten de tre med status som vitner, var den pågrepne mannen og den skadde kvinnen til stede. I tillegg forsvant en mann fra stedet før politiet kom. Politiet ønsker å snakke med ham.

— Vi har avhørt flere som var til stede og vi ønsker å foreta flere avhør. Vi oppfordrer personer som mener de kan ha opplysninger av interesse om å melde seg for politiet, sier Toverud.

Politiet kunne natt til mandag ikke si noe om hvorvidt det ble avfyrt ett eller flere skudd.

— Vi har gjort en god del etterforskning hittil, men vi kan ikke gå ut med opplysninger rundt omstendighetene ennå. Vi er fortsatt i en kartleggingsfase, sier Toverud.

ÅSTEDET: Politiet har sperret av området rundt huset der en kvinne ble skutt i hodet på Høybråten søndag kveld. Foto: SCANPIX

Publisert: