Siri er årets idol

Publisert Publisert

eirik4.jpg Foto: SCANPIX

FØRSTE MELODI: Den første sangen Eirik synger er Michael Jacksons «Bad». Den har dommerne valgt ut til ham. Foto: TV2

  • Jeg tenker at vi begge har vært sinnssykt flinke som har kommet så langt. Jeg vil takke alle som har stemt, sier Eirik Søfteland etter andreplassen i Idol.
  • Jan Gunnar Furuly
  • Astrid Øvre Helland
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Gjennom hele finalen ble hun skrytt opp i skyene avdommerne. Nå har publikum gjort henne til årets vinner av TV2-konkurransen Idol. Siri Vølstad Jensen (17) takket dem med å hyle av glede.

— Jeg tenker at vi har begge vært sinnsykt flinke som har kommet så langt. Jeg vil takke alle som har stemt. Jeg er utrolig glad for det, sier mannen som kom som nummer to, osingen Eirik Søfteland.

Han fortalte på forhånd at han ville være like glad uansett hvem som vant.

Cowgirl mot indianer

På mange måter ble det etoppgjør mellom cowgirl og indianer da 17 år gamle Siri fraÅlgård møtte osingen Søfteland foran 8000 elleville publikummere i OsloSpektrum, i den TV 2-sendte finalen fredag kveld.

Seieren betyr platekontrakt somsoloartist og mulighet til å nå ut til et stort, innarbeidet publikum i Norge.I tillegg vant hun en Toyota Prius og en feriereise.

Søfteland er fra før medpå to ulike bandprosjekter i Bergens-området: Heavyrockbandene KingCalling ogIron Maiden-tributebandet Powerslaves.

Showman fikk respons

Først veivet han energisk i gangSpektrum med en opprocket versjon av Michael Jacksons «Bad». Deretter kom hansegenkomponerte rockelåt «Gonna Go My Way».

— Dette er drømmen, å se folk synge med på sin egen sang, sa han etter opptreden.

Og skulle man tyde påpublikumsreaksjonene gikk det virkelig Søftelands vei. Han fikk langt merrespons og tilrop fra publikum på sin villere og langt mer showmessigefremtreden på scenen enn 17-åringen.

Men TV-seerne ville det altså annerledes.

Helt ulike, men venner

Også i tolkningene av denspesialkomponerte Idol-finalelåten «What it Feels Like», skrevet av Idol-mentorLars K. Hustoft, Yngve Høyland og Are Weisten, fikk publikum se at det var tovidt forskjellige artister som kjempet i duell på scenen.

— Vi er helt ulike, menkjempegode venner, sa Jensen i pausen etter at de to hadde fremførtsine tre låter for kvelden - og fikk full støtte fra sin konkurrent.

— Vi er uansett vinnere begge to.Det er viktig for oss som artister å få mulighet til å vise oss frem påen slik arena som en finale i Idol er, sa Søfteland i pausen.

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Les mer om dette temaet

  1. Live: Idolfesten på Os

  2. - Eirik er en ekte showman

  3. Tipper Eirik blir årets idol

  4. - Han vinner garantert

HAR VOKST: Siri sang «Some nights» av gruppen Fun som første sang. Domerne mente hun fikk med seg publikum og viste at hun fortjente plassen. Tone Damli sa hun var stolt over henne og at hun hadde vokst gjennom hele programmet. Foto: tv2

BT anbefaler

Lørdag aksjonerer de: – Dette kan bli noe av det største vi har sett i vest

Samferdselsministeren bekrefter at det kan bli aktuelt å dele opp prosjektet med ny vei og bane til Voss.

LES SAKEN