Marion (27) fikk beskjed om at oppholdstillatelsen går ut i februar

– Jeg ble helt paff. Jeg er jo helnorsk, sier Marion Håland.

BREV: Marion Håland fikk beskjed fra Nav om at hun mistet barnetrygden dersom hun ikke kunne legge frem en fornyelse av oppholdstillatelse i Norge. – Jeg kan ikke bli mer norsk enn jeg allerede er, sier hun. EIRIK BREKKE

Marion Håland (27), som bor på Ågotnes på Sotra, trodde ikke sine egne øyne da hun åpnet et brev hun fikk i posten i dag.

– Jeg ble sjokkert, og helt paff. Det var fra Nav. Der sto det at jeg mistet barnetrygden min dersom jeg ikke fikk en bekreftelse fra politiet om at jeg hadde søkt om ny oppholdstillatelse innen 7. februar. Men jeg er jo helnorsk, sier Håland om hendelsen, som først var omtalt i Vestnytt.

I brevet fra Nav står det at oppholdstillatelsen hennes går ut 20. februar i år.

– Jeg skjønner ikke hvordan det er mulig å få dette til. De burde jo ha et solid system, der de vet hvilken nasjonalitet folk har, sier hun.

Hun forteller at hun ble født på Storken, og har bodd i Norge hele livet. Hennes foreldre er også norske. Selv er hun mor til tre gutter. Samboerne har to barn, og tillegg har hun ansvaret for to fosterbarn.

– Jeg vet ikke hva jeg hadde gjort dersom jeg hadde mistet barnetrygden.

BREV: Her er brevet Marion Håland fikk fra Nav tirsdag. Privat

Les også

Lege: – NAV knekker brukere

Kontaktet Nav

Håland forteller at hun fikk hetta, og at hun tok kontakt med Nav med en gang.

– Han stusset litt over brevet og lo. Han sa at det ikke var noen tvil om at jeg var norsk statsborger. Han sa også at det var en stor feil, og at jeg bare kunne se bort fra brevet, sier hun og fortsetter:

– Men det er jo fristende å gå til politiet å hente ut beviset på at jeg er norsk statsborger og oppsøke Nav og slenge brevet på bordet.

Nav beklager

– Her har det dessverre skjedd en menneskelig glipp i saksbehandlingen. Dette skal ikke skje, og vi beklager til Håland, sier Anneliise Flodsand, avdelingsdirektør i NAV Familie og pensjonsytelser Stord.

– Vi vil snarest få gitt henne beskjed om at brevet hun har mottatt er feilsendt, og at den barnetrygden hun har krav på ikke vil bli stanset, understreker Flodsand.