42-åringen sjekket ut av saken

Mannen som var siktet for drapet på Hilda Feste (98) er nå sjekket ut av saken.

15 ÅR: Her, i endeleiligheten i annen etasje, bodde Hilda Feste (98) i 15 år. På kvelden 1. nyttårsdag fikk hun besøk av drapsmannen. Hun klarte å utløse trygghetsalarmen sin før hun ble drept. Marita Aarekol

15 ÅR: Her, i endeleiligheten i annen etasje, bodde Hilda Feste (98) i 15 år. På kvelden 1. nyttårsdag fikk hun besøk av drapsmannen. Hun klarte å utløse trygghetsalarmen sin før hun ble drept. Rune S vig

Det opplyser politiet i en pressemelding tirsdag formiddag.

Etterforskningsledelsen venter på foreløpig obduksjonsrapport fra Gades institutt. Obduksjonen pågår og rapporten er ventet i løpet av dagen.

bt.no snakket med den nå løslatte 42-åringen noen minutter etter klokken 12 tirsdag.

Han uttrykker lettelse over at siktelsen nå er frafalt, men var aldri i tvil om at det måtte bli resultatet.

— Det er klart at jeg måtte bli løslatt. Jeg har jo ikke gjort noe galt, sier 42-åringen til bt.no.

- Svært ubehagelig

Han er sliten etter å ha tilbragt natten i arresten med en drapssiktelse hengende over seg.

— Det har ikke vært noe særlig, for å si det enkelt, sier han.

Han ønsker ikke å si noe mer om saken nå.

— Jeg venter nå på at min advokat skal komme til Bergen, sier han.

Les også

Gir sønnen alibi

bt.no var tirsdag formiddag i kontakt med 42-åringens mor, som i dagens BT ga sønnen alibi for drapstidspunktet. Hun er ikke overrasket over at politiet nå har valgt å frafalle drapssiktelsen.— Jeg skjønte allerede i går at han kom til å bli løslatt, sier hun.

- Veldig glad

Os-ordfører Terje Søviknes sier dette om utviklingen i drapssaken:

SAMMEN MED DRAPSOFFERET: Terje Søviknes, ordøfrer i Os, har selv truffet 98-årige Hilda Feste. ODDMUND LUNDE

— Det er svært ubehagelig for alle i Os at en drapsmann går løs. Akkurat nå har våre ledere i kommunen møte om situasjonen. Vår oppgave er primært å ta vare på de pårørende, beboerne på eldresenteret og våre ansatte, sier han.Han forteller at all aktivitet på dagsenteret er avlyst inntil videre.

42-åringens forsvarer, advokat Carl-Christian Grythe Hoff, sier hans klient er «veldig gald for at han nå er sjekket ut av drapssaken».

— Siktelsen er frafalt. Som jeg har sagt før, så har han hele tiden vært klar på at han har vært uskyldig. Dette har vært en ekstrem belastning for ham, sier Grythe Hoff.

— Nå er han både glad og tilfreds. Det var godt at avklaringen kom fort, men samtidig har det vært en belastning å måtte leve med pågripelsen, anklagene og arrestasjonen. Og lokalsamfunnet vet sannsynligvis hvem han er, sier forsvareren.

Han fikk beskjed om henleggelsen ved 11-tiden i dag, og informerte straks sin klient.

— Samtlige bevis taler i retning av at han har fortalt sannheten hele tiden, sier Grythe Hoff.

-Jeg tror han er løslatt. Det er åpenbart en stor lettelse for ham at det er bevist at han er uskyldig.

Vurderer erstatning

Forsvareren sier at han nå, i samråd med klienten, vil vurdere erstatningskrav:

— Vi skal ha samtale om det senere i uken, når vi får ting litt på avstand. Klart erstatning vil være tema. En hver kan tenke seg at det er noe som vil bli vurdert.

42-åringen er folkeregistrert på samme adresse som sin mor i et bolighus bare noen hundre meter fra leiligheten hvor Hilda Feste (98) ble funnet drept.

Ifølge politiet ble han pågrepet på denne adressen etter å ha havnet i slåsskamp med flere familiemedlemmer samme kveld.

Moren til den siktede 42-åringen har i avhør med politiet forklart at sønnen var hos henne på tidspunktet for drapet. Hun reagererte med vantro på at han ble siktet for å ha tatt 98-åringen av dage.

— Det kan ikke stemme. Han kom til meg klokken 20.45 og var her til rundt klokken 23.00. Da ble han hentet av politiet, sa den drapssiktedes mor til BT mandag kveld.