Bedrageridømt prest vil inngå forlik

Are Blomhoff kan unngå ny rettssak dersom han betaler tilbake noen av de 16 millionene han er dømt for å ha underslått.

Publisert Publisert

TILSTO: Den tidligere Betanien-direktøren Are Blomhoff innrømmet alt da straffesaken mot ham gikk for Drammen tingrett i fjor. ARKIVFOTO: RUNE MEYER BERENTSEN

  • Pål Andreas Mæland
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Det skriver VG tirsdag kveld.

Presten Are Blomhoff (63) ble dømt for å ha underslått 15,8 millioner kroner fra stiftelsen han ledet. Nå vil Blomhoff betale tilbake deler av beløpet, mot å slippe et søksmål, skriver avisen.

Les også

Tre års fengsel for Blomhoff

26. februar er det berammet et møte mellom partene i Drammen tingrett, og tingrettsdommer Laila Ingebrigtsen bekrefter overfor VG at det er et rettsforlik mellom Blomhoff og Betanien som skal undertegnes. En halv time er satt av til signeringen.

Les også

Betanien stevner dømt eks-direktør

Rygg: — For tidlig å kommentere

Betanien har tatt ut stevning mot Blomhoff. Dersom partene er kommet frem til et rettsforlik, vil det ikke bli noen sivil rettssak.

Les også

Nok en Betanien-leder kjøpte sex

Styreleder i Betanien, tidiligere byråd Filip Rygg, sier til VG at det ikke er klart hvor mye Blomhoff eventuelt skal betale tilbake.

– Det er for tidlig å kommentere detaljer, sier Rygg.

Pengene gikk til fester og prostituerte

Tilsammen krevde stiftelsen 28 millioner kroner i erstatning fra Blomhoff, et beløp som inkluderte renter, omkostninger og påståtte underslag som Blomhoff ikke er dømt for.

Les også

- Varslerne har følt seg trakassert og utestengt

I dommen fra tingretten la en til grunn at Blomhoff hadde underslått 15,8 millioner kroner fra sin arbeidsgiver. Betaniens egen gransking konkluderte med at det var enda mer penger som hadde forsvunnet.

I retten forklarte Blomhoff at han hadde hatt et stort forbruk, og at de underslåtte pengene hadde gått til alkohol, fester og prostituerte. Han ble også dømt for sexkjøp i utlandet.

Publisert