Vil ta konflikten om Trikkebyen til Høyesterett

VENTER PÅ AVGJØRELSE: Advokat Hogne Sandanger har tro på at beboerne i Trikkebyen skal vinne frem hvis saken havner i Høyesterett. Her Carl-Åke Karlsson (t.v.) og Kåre Fosse.
  • Jeg er optimistisk på vegne av beboerne, sier advokaten.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

— Det blir anke. Vi hadde generalforsamling i går, og etter en avstemming ble anke vedtatt med et betydelig flertall, sier Tom Ormberg, styreleder i AS Bergen Sporveisfunksjonærers Byggeselskap.

Med det er konflikten om Trikkebyen fremdeles ikke avgjort, til tross for to tidligere dommer. Avgjørelsen om anken kommer etter at Lagmannsretten slo fast at de over hundre leilighetene i Trikkebyen likevel ikke kan selges i det åpne markedet.

Endom i tingretten ga beboerne rett til å selge leilighetene sine til markedspris, til tross for at inngangsbilletten har vært en aksje med tilhørende borett, kjøpt til en symbolsk pris.

Strid om vedtektsendring

En vedtektsendring for to år siden, på en generalforsamling i Bergen Sporveisfunksjonærers Byggeselskap, gjorde det mulig å selge leilighetene til markedspris. Det er denne vedtektsendringen striden har stått om.

Les også

Beboerne i Trikkebyen mistet milliongevinsten

Bergen Sporveisfunksjonærers Forening eier 15 prosent av aksjene i Trikkebyen. Men det er aksjer uten borett. Dermed anket foreningen dommen fra tingretten — og vant frem.Beboerne har fått rettigheter til verdier «utan noko form for motyting til selskapet», heter det i dommen fra Lagmannsretten.

Håper å unngå rettssak

Selv er ikke Ormberg overrasket over avgjørelsen i generalforsamlingen. Han åpner likevel for å trekke anken, hvis partene kan komme til enighet før den er behandlet.

— Vi er innstilt på at foreningen har rett på 15 prosent av nettoutbyttet ved en eventuell oppløsning av selskapet, dette er også rammen for en forhandlingsløsning med motparten, sier han til BT.

Styrelederen forteller at han håper de kan unngå en ny runde i retten, og at saken heller kan få en snarlig løsning.

— Dette har vært en langvarig prosess. Folk ønsker en avklaring så fort som mulig, sier Ormberg.

Tror på seier i retten

Advokat for byggeselskapet, og dermed indirekte beboerne, Hogne Sandanger, sier anken nå vil sendes i løpet av denne uken.

Han var overrasket over Lagmannsrettens avgjørelse, og var selv til stede, da generalforsamlingen besluttet at selskapet ønsker å anke saken.

— Jeg er optimistisk på vegne av beboerne, sier Hogne til BT.

Lang ventetid

Han forteller at de allerede har fått medhold i det mest vesentlige, og at hovedgrunnen til at saken ankes er Lagmannsrettens konklusjon om at vedtaksendringen fra 2013 er ugyldig.

Advokaten forventer likevel en langvarig prosess før det blir avgjort om de får saken opp i Høyesterett.

— Jeg forventer ingen avgjørelse før etter sommerferien, sier Hogne.

Publisert: