Mistet alt i brann på Tysnes

Huset er så utbrent at det er svært vanskelig å finne årsaken i ruinene.

Publisert:

FÅ SVAR: Snart to uker etter brannen sier politiet at det er svært vanskelig å finne årsaken til brannen i ruinene. POLITIET/TYSNES LENSMANNSKONTOR

KRAFTG: Brannen brøt ut natt til onsdag 2. september. POLITIET/TYSNES LENSMANNSKONTOR

Natt til onsdag 2. september ble det meldt om brann i en enebolig i Færavåg på Tysnes i Hordaland, syv-åtte kilometer fra kommunesenteret Uggdal.I huset bodde en kvinne med tre barn i alderen 8 til 13 år. De kom seg ut, men mistet alt i den voldsomme brannen. Alle ble tatt hånd om av helsevesenet.

— To personer har fått røykskader, hvor alvorlig vet jeg ikke. De to kom seg ut av huset og til naboen, hvor de fikk meldt fra om brannen, sa Arne Rikstad, vaktkommandør ved 110-sentralen i Hordaland, morgenen etter storbrannen.

Huset lå i et område med spredt bebyggelse, og det var ikke fare for spredning.

- Startet inne

Snart to uker etter brannen sier politiet det er svært vanskelig å finne årsaken til brannen i ruinene.

BRANN: Familien kom seg ut, men måtte se at eneboligen deres brant ned.

Lensmann Lorentz Lunde i Tysnes og Fusa betegner boligen slik: Totalt nedbrent og utbrent.— Kun pipen står igjen. Vi haravhørt alle i huset og alle tenkelige vitner. Vi kan slå fast at brannen startet inne. Men vi har ikke funnet noen eksakt brannårsak, og det er usikkert om vi gjør det, sa Lunde til BT før helgen.

Han understreket da at det «ikke på noen måte» er mistanke om noe straffbartbak brannen.

— En voksen dame med tre barn bodde i huset. Nå er huset og alt innbo er borte. I verdier dreier det seg om noen millioner, sier Lunde.

Han opplyser at den husløse familien får hjelp fra kommunen med å skaffe seg nytt bosted og økonomi til å starte opp igjen.

Huset var forsikret.

- Ikke mer igjen

Mandag denne uken hadde politiet og lokalt elverk åstedsbefaring på branntomten.

Det forteller politibetjent Atle Birkeland ved Fusa og Tysnes lensmannskontor.

— Det er ikke mer igjen. Vi fant en del av de elektriske gjenstandene vi lette etter. Når vi ikke har mistanke om noe annet, så tenker vi i retning av TV-apparat eller en eller annen lader. Men det er svært vanskelig å finne noen direkte årsak ut fra det vi fant, sier Birkeland.

Han sier det gjenstår en del etterforskning før de sier seg ferdig med saken, blant annet videre sjekk av gjenstander som er funnet.

— Men vi har fortsatt ikke grunn til å tro at brannen er forårsaket av noe annet enn selvtenning, sier Birkeland.

Publisert: