Én omkom da bølge traff nordsjø-rigg

Ytterligere to personer er skadd etter at en bølge traff rigg i Nordsjøen.

ULYKKE: COSL Innovator blir evakuert, etter at en brottsjø traff riggen og førte til store skadet på boligmodulen. Én person er omkommet og to er skadet.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Rogaland politidistrikt bekrefter at en person er omkommet i ulykken, og at de har varslet de pårørende om dødsfallet.

I tillegg skal to personer være skadet. I dag torsdag klokken 0700 melder Haukeland sykehus at en 36 åring er «lettere skadd» etter det som betegnes som en fallulykke.

— Vi fikk melding klokken 16.55 om at riggen COSL Innovator ble truffet av en stor bølge, og at det ble skader på riggen. To personer ble lettere skadet, sier redningsleder Nils Ole Sunde ved Hovedredningssentralen Sør-Norge.

Evakueres til Flesland

Redningslederen sier han ikke har informasjon om personen som omkom, og henviser til Statoil for informasjon.

— Denne beskjeden var veldig trist å få. Nå er vi mest opptatt av å følge opp de berørte, sier Morten Eek, pressetalsmann i Statoil.

Sysla:

Les også

- Dette er alles mareritt

Han forteller at Statoil har etablert et mottakssenter på Flesland der evakuerte blir tatt imot.

— De får nå et oppfølgingstilbud med helsepersonell og blir fulgt godt opp, sier Eek.

Én av de skadde ble sendt til Florø med et SeaKing redningshelikopter. Den andre ble fløyet i land med et av Statoils redningshelikoptre.

EVAKUERES: COSL Innovator var i natt på vei til land for egen maskin, med de av mannskapet som ikke er evakuert med helikopter.

Pårørendesenter opprettet

COSL Innovator blir benyttet av Statoil ved Troll-feltet i Nordsjøen, vest for Bergen. Stormen i området førte til at en brottsjø traff riggen. Bølgen rammet tre av mannskapet om bord, og førte til vanninntrenging på selve riggen.

Riggen har fått store skader på en boligmodul, altså der ansatte på plattformen sover.

Statoil fikk melding om hendelsen klokken 17 onsdag.

106 om bord

Ansatte som ikke er en del av sikkerhetsbemanningen, blir nå evakuert. Mellom 30 og 50 personer blir fløyet ut natt til torsdag. Det var 106 personer om bord da ulykken skjedde.

Eek forteller at Statoil har opprettet telefonnumre for pårørende, samt et kriseteam etter ulykken. Telefonnumrene er 800 30 499 for COSL, og 800 500 20 for Statoil.

Ifølge Eek var riggen tatt av brønnen som følge av det dårlige været da hendelsen skjedde. Riggen driver brønnboring på oppdrag fra Statoil.

Publisert: