Nattevandring samlet tusener av lysende hoder

En lysende stripe av voksne og barn svingte seg lørdag kveld opp mot Skansen. Stikkord var hodelykter og bærekraft.

Publisert Publisert

TETT I TETT: Svingene opp mot Skansen var fulle av mennesker som ville gå nattevandring for FNs bærekraftmål lørdag kveld. Foto: Marita Aarekol

Foto: Marita Aarekol

Foto: Marita Aarekol

Foto: Marita Aarekol

Foto: Marita Aarekol

  1. Leserne mener

Flere tusen møtte opp da en allianse av organisasjoner og næringsliv arrangerte Nattevandring for FNs bærekraftmål lørdag kveld.

En mild og mørk novemberkveld ga ideelle forhold for marsjen, som gikk fra Fløibanens nedre stasjon opp til Skansen og ned igjen til Vågsallmenningen. Arrangørene hadde oppfordret folk til å ta på hodelykter, og det skarpe motlyset viste at mange har slikt i skuffene hjemme.

– 5000 deltakere

Arrangørene mener at over 5000 deltok. Initiativtaker Lisbet Nærø, til daglig sjef i Fana sparebank, var begeistret.

– FNs bærekraftsmål nummer 17 handler nettopp om hvordan myndigheter, næringsliv og sivilsamfunnet må samarbeide for å oppnå bærekraftig utvikling. Det beviste over 5000 bergensere at vi kan i dag, sier hun.

På veien passerte deltakerne lysende kuber med informasjon om alle de 17 bærekraftmålene FN har vedtatt. Målene beskrives som en felles arbeidsplan for å utrydde fattigdom, bekjempe ulikhet og stoppe klimaendringene innen 2030 (se faktaboks).

– Dette er en veldig fin måte å markere noe viktig, samtidig som at ungene kan lære om bærekraft og verden. Og så er det koselig å gjøre noe sammen, sier Hilde Eklund Breisnes, som sammen med søsteren Gunn og hvert sitt barn går midt i toget.

- KOSELIG: Gunn Eklund Breisnes og datteren Molly Eklund Kjellberg (8) samt Hilde Eklund Breisnes og sønnen Mikkel Nøstdal Breisnes (10) var blant de mange tusen deltakerne. Foto: Marita Aarekol

Blant det man kunne lese seg til langs ruten, var fakta som dette:

«Visste du at 1,6 milliarder mennesker og milliarder av dyr lever av og i skogen».

Statsminister Erna Solberg gikk også marsjen, sammen med ordfører Marte Mjøs Persen og andre politikere.

DELTOK: Statsminister Erna Solberg var med på nattevandring, sammen med blant andre Lisbet Nærø, direktør i Fana Sparebank, Marit Warncke, direktør i Bergen Næringsråd og ordfører Marte Mjøs Persen. Foto: Marita Aarekol

– Dette er jo mål som jeg jobber med daglig. Vi arbeider sammen med FN, og dette ligger til grunn for mye av politikken vår, sier hun.

Solberg roste næringslivet i Bergen for å ha bidratt til marsjen. Fana Sparebank og Bergen Næringsråd hadde sammen tatt initiativet til nattevandringen, og fått med seg en rekke organisasjoner og bedrifter.

– Jeg har gått i lignende arrangement andre steder, men da har det ofte være staten og Norad som arrangerte. At næringslivet er så aktiv i dette spørsmålet her i Bergen, er veldig bra, sier statsministeren. Arrangementet ble avsluttet med gratis konsert med Lars Vaular, Sondre Lerche og Fargespill.

STOR OPPSLUTNING: I følge arrangørene var det 5000 mennesker som vandret for bærekraft. Her er toget på vei mot Skansen. Foto: Marita Aarekol

Publisert