- Hans helsetilstand tillot ikke noen lang samtale

Forsvareren møtte sin trippeldrapssiktede klient for første gang tirsdag kveld.

MØTTE KLIENTEN: Forsvarer Fredrik Verling hadde tirsdag kveld en kort samtale med 30-åringen som er siktet for bussdrapene i Sogn. Arkiv

Bergensadvokat Fredrik Verling ble tirsdag ettermiddag oppnevnt som forsvarer for 30-åringen som er siktet for bussdrapene i Årdal.

Tirsdag kveld møtte han klienten sin for første gang. Det ble et kort møte.

— Hans helsetilstand tillot ikke noen lang samtale. Jeg snakket med ham i vel en halvtimes tid. Vi har ikke snakket om hendelsen, men om hans situasjon og hvordan han hadde det.

- Er han i stand til å gjennomføre avhør med politiet?

— Det er naturlig at politiet vil snakke med ham, men anledningen er der ikke nå. Det foreligger begrensninger på flere plan her, sier Verling.

Sliten og utmattet

- Hvordan er tilstanden hans?

— Jeg vil ikke kommentere så mye rundt akkurat det, annet enn at han åpenbart er sliten og utmattet. Det er en kjent sak at han hadde fysiske skader da han ble pågrepet.

Sørsudaneren ble fløyet til Haukeland med kuttskader i halsen etter pågripelsen mandag kveld. Skadene er trolig selvpåført.

Innlagt ved Sandviken

Møtet mellom forsvarer og klient fant sted på Sandviken sykehus, der mannen nå er innlagt.

— Der får han den behandling helsepersonell måtte mene at han til enhver tid trenger. Jeg har ingen kommentarer til hans mentale tilstand.

- Vil han møte i torsdagens fengslingsmøte?

— Det kan jeg ikke svare på. Hvis helsetilstanden tillater det, vil han nok møte, men det er for tidlig å si noe om nå, sier Verling.