1. januar i fjor møtte 34-åringen fra Åsane sin ett år yngre norskpakistanske hasjkompanjong på et fasjonabelt hotell i sentrale deler av London.

Flere spanerteam fra Scotland Yard hadde fra før posisjonert seg både utenfor og inne i hotellbaren, slik at hele det halvannen timer lange møtet ble grundig dokumentert. Flere overvåkingskameraer fanget opp hver eneste bevegelse. Skjulte mikrofoner fanget opp hvert eneste ord som ble sagt.

— Seriøst og alvorlig møte

De siste tre ukene har seks menn stått tiltalt for innførsel av 350 kilo hasj til Bergen. To av dem er utpekt som hovedmenn bak den omfattende virksomheten. Påtalemyndigheten mener minst ni millioner kroner er blitt fraktet fra Bergen, via Oslo og til Dubai gjennom pengekurerer.

I går forklarte en britisk spaningsetterforsker hvordan han fulgte med på møtet mellom de to mennene. Bildene viser at Åsane-mannen leste fra et papirark under møtet. Norskpakistaneren satt og bladde i en svart notisbok, forklarte han.

— For meg virket dette som et seriøst og alvorlig møte. De så ut som to menn som diskuterte forretninger. [Åsane-mannens navn] snakket mest. Den andre bidro av og til, sa han.

Tidligere har retten fått høre hvordan de to kompanjongene diskuterer regnskapet som viser hvor mye hasj de har solgt, samt hvordan de skal planlegge fremtidige innførsler og hvordan de skal investere utbyttet.

Påtalemyndigheten mener kontantutbyttet er blitt hvitvasket gjennom gullsmedforretninger i Dubai, Frankrike og Storbritannia. Dette bekreftet delvis den ene av to pengekurerer da han før helgen forklarte hvordan han fraktet kontanter fra Norge.

- De var ikke fulle

Mennene har i retten forklart at påtalemyndigheten ikke må legge for mye i dette.

— Vi var så fulle da vi møttes, så det betyr ingen ting. Det var bare prat, sa norskpakistaneren (33) da han vitnet i retten for to uker siden.

Spaneren vitnet i går at han ikke oppfattet mennene som spesielt berusede under møtet.

— Etter det jeg så, bestilte de kun én drink hver mens de satt i hotellbaren, sa han.

I dag vil etterforskningslederen i bergenspolitiet forklare seg om hvordan de først kom på sporet av hasjbanden høsten 2011. Som BT har skrevet tidligere, spanet politiet på flere av de tiltalte i mer enn åtte måneder før de slo til i Oslo i april i fjor.

  1. november avsluttes den seks uker lange rettssaken i Bergen tingrett.