Toppen barnehage blir stengt

Det skjer før jul.

Publisert Publisert

BLIR STENGT: Toppen barnehage stenges 21. desember. Foto: ODD MEHUS

  • Camilla Aadland
  • Finn Bjørn Tønder
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Bergen kommune har i dag vedtatt stenging av Toppen barnehage med virkning fra 21. desember.

— Barna som nå går i barnehagen vil bli ivaretatt av kommunen og får tilbud om ny barnehageplass, sier fagdirektør for barnehage og skole, Odd Harald Hundvin i en pressemelding.

Les også

Ble tilbudt barnehageplass etter varsel om stengning

Får tilbud om ny plass

Barna vil få tilbud om plass ved behov eller senest 1. januar 2013.

Kommunen ser at veiledning til eier ikke har ført til ønsket endring i driften av Toppen barnehage. Derfor har kommunen vedtatt varig stenging av barnehagen.

Stengingsvedtaket kommer etter tilsyn i barnehagen.

Sendte klagebrev

Flere foreldre har sendt klagebrev til kommunen om graverende forhold i barnehagen. Ni av 12 foreldre valgte å ta barna ut av barnehagen. I oktober varslet kommunen varig stenging av barnehagen.

Barnehageeieren har protestert mot stengingen.

- En stengning vil være lovstridig, ved at lovens vilkår for stengning ikke er oppfylte, skrev advokat Vegard Austgulen på vegne av eier Håvard Storetvedt i tilsvaret da kommunen varslet stenging.

Barnehagen har de siste syv årene fått 15 pålegg fra kommunen for ulike forhold. Varselet om stengning var basert på bekymringsmeldinger fra tidligere ansatte og foreldre, og eiers gjentatte brudd på barnehageloven. Mangel på pedagogisk utdannet og norsktalende personale og dårlig psykososial miljø var blant ankepunktene.

Klager på stengingen

Advokat Vegard Austgulen vil på vegne av eieren klage både til Bergen kommune og Fylkesmannen i Hordaland over stengingsvedtaket.

— Lovens vilkår for stenging er ikke oppfylt. Derfor vil jeg på vegne av eier Håvard Storetvedt klage til Bergen kommune og Fylkesmannen i morgen. Og jeg vil begjære såkalt oppsettende virkning, som betyr at barnehagen må holdes åpen til endelig vedtak er fattet, sier Austgulen til BT.

Han sier at han ikke har tiltro til at Bergen kommune vil gi oppsettende virkning. Men at Fylkesmannen kan overprøve kommunen.

— Vi har 10 dager på oss. Vårt mål er at Toppen barnehage ikke blir stengt, sier Austgulen, som avviser alle innsigelsene mot barnehagedriften.

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Mener barnehage ikke holder mål

  2. Kommunen vil stenge barnehage