Hun klarte ikke å gjennomføre det. Kort tid etter skal hun ha blitt voldtatt i Bergen.

Natt til fredag 14. juni i år anmeldte en kvinne voldtekt — i buskene på P-plassen utenfor rådhuset. Politiet bekrefter at dette var den rumenske kvinnen som frem til mars ble utnyttet til sexsalg i Bergen. En 46 år gammel rumener tilsto i går tvangsprostitusjon av henne.

- I juni dro hun fra Romania til Bergen for å trekke anmeldelsen mot 46-åringen. Men i politiavhør brøt hun sammen og hevdet det var 46-åringens familie som hadde presset henne til det, sier politiadvokat Sylvia Myklebust, påtaleansvarlig for menneskehandelsaken.

Etterforskningen av voldtektssaken er ikke ferdig. Politiet synes likevel det er påfallende at det angivelige overgrepet mot kvinnen skjedde akkurat da.

- Voldtekten ved rådhuset har vært nevnt i forbindelse med fengslinger av 46-åringen. Vi har ingen som helst bevis for at det er koblinger mellom menneskehandelsaken og voldtektssaken. Men vi synes det er påfallende at det påståtte overgrepet skjedde akkurat da, kun dager etter det mislykkede forsøket på å trekke anmeldelsen, sier Myklebust.

46-åringens forsvarer, advokatfullmektig Waqar Malik, sier saken mot hans klient overhodet ikke har dreid seg om misbruk eller vold fra hans side, verken direkte eller indirekte.

- Kvinnen har heller ikke nevnt voldtektssaken i tilknytning til min klient, sier Malik.