Mens flertallet av befolkingen jubler, så er det også et lite mindretall som opplever en vond og vanskelig dagen derpå. Flere har delt sin frustrasjon på sosiale medier, som den gamle landslagskjempen i ishockey Ole Eskild Dahlstrøm.

«Sånn går det når de som ble valgt sist i gymmen skal velge,» skrev han på Twitter klokken 23.47 i går kveld.

Mistet respekten

Med 96 landskamper og proffkarriere i både Tyskland og Sverige, er det neppe sin egen gymkarriere den 44 år gamle fembarnsfaren henviser til.

Meldingen har fått bein å gå på. Klokken 12.23 torsdag var den retwitret hele 563 ganger. Et titalls personer har også svart den gamle hockeyhelten:

«Der mistet vi den respekten, ja. Med vennlig hilsen enorm sportsidiot som alltid ble valgt sist i gymmen,» skriver en av dem.

BT har ikke lykkes med å komme i kontakt med Dahlstrøm.

Også Dahlstrøms gamle landslagskompis Espen «Shampo» Knutsen har latt sin oppgitthet runge ut i det sosiale medieunivers. Oversatt på et forståelig språk kan en si at han tar kvinnen i stedet for pucken.

«Ser jeg Erna Solberg med et norsk flagg i kommende OL, kommer jeg til å spy,» sier «Shampo», som ikke er så nøye på at det var Høyres stortingsgruppe som stoppet prosessen i går, og ikke statsminister Erna Solberg.

Nissementaliteten

En tredje person som er blitt hyppig omtalt på sosiale medier i formiddag, er Budstikkas redaktør Kjersti Sortland. Hun mener det var Oslo-hatet til folket i distriktene som stoppet OL-prosessen. Om Bergen i denne sammenheng skal regnes som en del av Distrikts-Norge, sier hun ingenting om, men hun har i alle fall nevnt landsdelen i vest.

«Oslo og omegn — det folkerike, sammensatte og tolerante Stor-Oslo - er ikke et «Norge Godt Nok». Folk på Vestlandet og i Troms gir blanke i hvor vanskelig det er for idrettslag på det sentrale østland å finne en bane der de kan få treningstid.»

Videre skriver hun:

«For mange med nissementalitet unner ikke halvannen million av Norges befolkning verken oppmerksomheten eller anleggene som kunne gitt tusener av barn og unge i hovedstadens omegn sårt tiltrengte arenaer.»

Får kjeft

Sortland hopper like godt bukk over at motstanden også var betydelig på Østlandet.

«Jeg synes det er trist. Jeg trodde vi var kommet lengre. Jeg er skuffet over nivået på debatten hos kollegene mine landet rundt.»

Klokken 12.09 hadde 169 personer svart henne i kommentarfeltet. De fleste av dem er svært kritisk til redaktøren.

«Gratulerer! Den mest kunnskapsløse lederen hittil i OL debatten! Hilsen OL tilhenger fra Tromsø,» skriver en av dem.

OL-debatten skaper uten tvil enormt engasjement på begge sider. Nå gjenstår bare krampetrekninger av den på sosiale medier. Onsdag kveld trakk idrettsforbundet og Oslo kommune søknaden.