— Når man nå stenger parken, så burde man hatt flere MO-sentre (Mottaks- og oppfølgingssenter). Et Mo-senter i sentrum er det bruk for, der man definerer et område det skal dette. Det hadde for eksempel vært naturlig å ha noe i Vågsbunnen, der man både gir mat og helsehjelp, rettshjelp, aktivitet og arbeid, sier leder Leif Jarle Theis i Kirkens Bymisjon.

I dag er det tre MO-sentre i Bergen. Det eneste som ligger i nærheten er Strax-huset, som ligger på andre siden av Puddefjordbroen.

Uro i miljøet

I formiddag var det stille og rolig i Vågsbunnen. En fast gjeng sto klar til matservering klokken 11.00. Da var det ikke flere rusavhengige enn vanlig.

— Det er heller færre folk enn vanlig, sier Håkon Valle.

Han har erfaring fra parken tidligere og jobber som frivillig i Bymisjonen.

— Det er en viss uro i miljøet på Vågsbunnen. Folk er usikre på hvordan miljøet vil bli og folk er villige til å kjempe for plassene sine. Dette har føltes som et trygt sted til nå, sier Valle.

Spent på hva som skjer

Han har vært med på en stenging av parken før.

— Om det vil bli annerledes denne gangen gjenstår å se. Men det er en annen teknologi denne gangen. Mye salg og kjøp blir sikkert gjort via meldinger og i leiligheter i byen, tror Valle.

Han tror ikke at veldig mange vil samle seg i Vågsbunnen.

— Det er for åpent til salg og kjøp her. Folk vil passere forbi her, men neppe oppholde seg her slik som i parken, sier han.