Var nylig fylt 18 år

Det var Ida Sandven (18) som mistet livet i trafikkulykken i Hemsedal. Fredag var det lagt ned roser og lys på ulykkesstedet.

LA NED BLOMSTER: Fredag ble det lagt blomster og tent lys på ulykkesstedet.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over åtte år gammel

Politioverbetjent Brit Fyksen på Geilo bekrefter at den omkomne 18-åringen er Ida Sandven fra Bergen.

— Identiteten er frigitt i samråd med familien. Dette er veldig tragisk, sier hun til BT fredag etter ulykken torsdag.

Les også

Samles for åminnes vennen

Ida Sandven var nylig fylt 18 år. Hun var elev ved Nordahl Grieg videregående skole i Bergen.18-åringen var passasjer i bilen som kjørte mot Geilo torsdag. De videregående skolene i Bergen har fri fredag, og mange ungdommer skulle nyte langhelgen på Geilo.

— Det er veldig mange bergensungdommer her oppe. Jeg vet at noen av vennene hennes dro med tog, mens andre altså kom med bil, sier Fyksen.

Utkalt ved 02-tiden

BT er kjent med at flere andre venninner av Ida Sandven hadde tatt toget til Geilo. Da de kom frem, hørte de hva som hadde skjedd.

Senere på natten kom meldingen om at 18-åringen hadde mistet livet.

— Vi ble utkalt ved 02-tiden natt til fredag og dro til to hytter der venner og bekjente av den omkomne jenten og de tre andre skadde befant seg, sier Inger Elise Olsen, som leder kriseteamet i Geilo.

- Sterkt preget

Hun hadde med seg lederen for den psykiske helsetjenesten og ga den hjelp og støtte som var nødvendig.

— Vi var på plass så lenge det var nødvendig. Ungdommene var selvsagt sterkt preget av den tragiske ulykken, noen av dem var jo veldig tett på jenten som omkom, sier Olsen.

- Hva gjorde dere?

— Vi tok vare på dem og svarte på spørsmål. Det var selvfølgelig et stort sjokk å få vite at en av dem de skulle være sammen med i helgen, hadde mistet livet, forklarer Olsen.

Åpner kirken og skolen

Lise Holsen, assisterende rektor ved Nordahl Grieg videregående, har lagt denne meldingen ut på skolens facebook-side:

«Vi har i dag blitt kjent med at jenten som omkom i trafikkulykken i Hemsedal torsdag kveld er en av våre elever, og heter Ida Havneraas Sandven, Elev i 2 STUSP F.

Vi vet at mange elever er på Geilo denne helgen, og kirken der vil derfor være åpen i kveld, fredag 7.2. kl 18-20 for de som ønsker å treffes der.

For de som er hjemme vil Nordahl Grieg vgs være åpen kl 18.00-20.00 i kveld, fredag 7.2. Her vil blant annet skolens ledelse være representert, samt helsesøster, rådgiver, noen lærere og prest.»

På skolens side strømmer kondolansene på.

«Så trist», skriver en.

«Føler med alle berørte, dette er bare fryktelig trist», skriver en annen.

Til observasjon

Fredag formiddag var BT i kontakt med sykehuset på Hønefoss. Der ligger to av de andre ungdommene som var i bilen som kjørte av veien i Hemsedal torsdag kveld.

— De ligger begge til observasjon på sengepost og er ikke alvorlig skadet, sier Torfinn Frostad til BT ved 13-tiden fredag.

Den ene pasienten er en ung mann født i 1995, den andre en jente født året etter.

— De ankom sykehuset i går kveld og ble vurdert på akuttmottaket. Deretter ble de lagt til observasjon på sengepost, opplyser Frostad.

OMKOM: 18 år gamle Ida Sandven fra Bergen ble kjørt til Ullevaal sykehus etter ulykken. Livet sto ikke til å redde.
Publisert: